'Yokum' dedi

Cumhurbaşkanı Gül, Kütahya'da veda turlarına çıktığını ima ederek, siyaset sahnesinde yer almayı düşünmediğinin sinyalini verdi: Gelecekle ilgili bir siyaset planım yok...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2014 Güncelleme 19 Nisan 2014, 01:28
’Yokum’ dedi

İÇİNDEKİLER

Görev süresini doldurana kadar bütün illeri ziyaret etmeyi hedefleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün de 77'inci il olarak Kütahya'yı ziyaret etti. Valiliğin önünde halka hitap eden Gül, Cumhurbaşkanı olarak bütün illeri ziyaret etme hedefi koyduğunu anımsatarak, daha önce zorunlu sebeplerden dolayı gelişini 2 kez ertelemek zorunda kaldığı Kütahya'da olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Ardından valilikte gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Başbakan Tayyip Erdoğan'la ne zaman görüşeceği ve Başbakan'ın "Köşk'e çıkarsam tam yetki kullanacağım" şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine ilginç açıklamalarda bulundu:

BELİRSİZLİK SÖZ KONUSU DEĞİL

Yerel
seçimlerin ardından cumhurbaşkanlığı seçiminin gündeme gelmesi ve tartışılması son derece doğal... Ben bu cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin gayet nezih neticeleneceğine inanıyorum. Çünkü eskiden yaşadığımız krizler, tartışmalar, olmayacak.

Bir
belirsizlik de söz konusu değil. Onun için 'ülkenin üzerine siyasi riskler yüklenmesin. Herkes işinde gücünde sakin olsun' diyorum. Diğer yandan tabii ki adaylar çıkacak. Bunlar da önümüzdeki günlerde belli olur.

Sayın
Başbakan ve benimle ilgili konular söz konusu olduğunda, bir araya gelip bunları konuşacağımızı söyledik. Gördüğünüz gibi çeşitli istişareler ve temayül çalışmaları yapılıyor. Biz de bir araya geldiğimizde konuşup bunları neticelendireceğiz. Adaylar netleştikten sonra başka bir süreç başlayacaktır.

GÖRÜYORUM
birçok tartışmalar ve spekülasyonlar oluyor. Ben devletimize bütün kademelerinde hizmet ettim. Büyük bir şerefle bu görevleri yerine getirdim. Bundan büyük bir gurur da söz konusu olamaz. Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyaset planımın olmadığını burada paylaşmak isterim. Çünkü bakıyorum, birçok spekülasyonlar birçok şeyler söyleniyor. Günü geldikçe bunlar daha çok konuşulacaktır, tartışılacaktır. Bunun da bilinmesini arzu ederim. Bugünkü şartlarda böyle bir planım yok.

MEDVEDEV-PUTİN SİSTEMİ OLMAZ

Medvedev
-Putin formülüne sıcak bakmıyorum. Bu şeklin, demokrasiye yakışan bir uygulama olduğu kanaatinde değilim.

Elbette
bugün Cumhurbaşkanı olduğum için bazı konuları açık konuşmak beni sınırlıyor. Ama şu bir gerçek ki ben bağımsız bir şekilde siyasete girmiş veya Cumhurbaşkanı olmuş bir insan değilim. Dolayısıyla bunları arkadaşlarımız ile konuşacağımızı, tartışacağımızı ve neticede bir karara varacağımızı, bunu da kendi aramızda konuşarak halledeceğimizi söyledim.

Türkiye
yeterince olgun bir ülke. Hepimiz de yeteri kadar olgunuz. Onun için Türkiye'nin geleceği daima parlak olacaktır. Daima da iyi olacaktır.

GÜL İÇİN 1871 FİDAN

Abdullah Gül, Kütahya'da Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nu da ziyaret etti. Saraçoğlu, Gül'ün Kütahya'ya gelişi nedeniyle Kütahya Belediyesinin kuruluş yılına denk gelen 1871 ağacı Yedigöller Şehzadeler Parkı'nda toprakla buluşturduklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, Ulu Cami'nde cuma namazı kıldı. Namaz çıkışında Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya Müftülüğü ile Meydan Aşevi iş birliğinde dağıtılan pilavı vatandaşlara ve basın mensuplarına ikram etti. Daha sonra vatandaşlar, Gül'e sevgi gösterilerinde bulundu.