2023 hedefi

Başbakan Erdoğan, YAŞ üyeleriyle birlikte Anıtkabir'e gitti. Erdoğan, 'Cumhuriyet'in 100. Yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Kasım 2013 Güncelleme 29 Kasım 2013, 00:00
2023 hedefi

İÇİNDEKİLER

Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) olağan Kış toplantısı öncesi Başbakan Tayyip Erdoğan önderliğinde Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirildi. Anıtkabir özel defterini imzalayan Erdoğan, çözüm sürecine atıfta bulundu. Deftere yazdıklarını sesli şekilde okuyan Erdoğan, mesajında Atatürk'ün gösterdiği yolda Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle çalıştıklarını ve 2023'te Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceklerini yazdı.

MÜZEYİ ZİYARET ETTİ
Erdoğan, çözüm süreciyle ilgili olarak da, "81 vilayetimiz ve 76 milyon insanımızın tamamını içine alacak huzur, kardeşlik ve birlik ruhunu tesis etmenin, güçlendirmenin çabası içindeyiz" dedi. Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'le birlikte Atatürk'ün otomobillerinin sergilendiği bölüme geçti. Yaklaşık 15 dakika sergilenen otomobilleri inceleyen Erdoğan, Özel'i de yanına alarak aynı araçla Anıtkabir'den ayrıldı ve toplantı için Genelkurmay Karargahı'na geçti.

Ahmet TOPAL