Görkemli açılış

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2013 Güncelleme 22 Eylül 2013, 00:00
Görkemli açılış

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Malatya ziyaretinin ilk gününde Mahmut Çalık Anadolu Lisesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın babasının ismini taşıyan Anadolu Lisesi teknoloji ve donanım özellikleri ile Malatya'nın örnek okulları arasında gösterildi.

58 BİN METREKARE
Mahmut Çalık tarafından yaptırılan ve eğitime geçen yıl başlayan 32 derslikli okulda 976 öğrenci öğrenim görüyor. Tüm sınıflarında akıllı tahta bulunan okul tam 58 bin metrekare alan üzerine kurulu. 734 kişlik yemekhanesi olan okulda, konferanslar için yapılan çok amaçlı salon da mevcut. Mahmut Çalık Anadolu Lisesi bu özellikleri ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan Beyaz Bayraklı Okul sınıfında yer aldı. Lisenin içinde Mahmut Çalık'ın fotoğraf ve hayatını anlatan yazıların bulunduğu bir köşe de bulunuyor. Mahmut Çalık'ın daha önce yaptırdığı Yeşilyur Hasan Çalık Hastanesi, 1997'de açılmıştı. Hastane, dahiliye, kadın doğum, üroloji, kulakburun- boğaz, çocuk hastalıkları, diş, göz ve genel cerrahi poliklinikleri ile hizmet veriyor.

MAHMUT ÇALIK'A TEŞEKKÜR ETTİ
Sanayici Mahmut Çalık tarafından yaptırılan Anadolu Lisesi'nin açılış kurdelesini Başbakan Erdoğan kesti. Açılışa Mahmut Çalık, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, bakanlar Mehdi Eker, Suat Kılıç, Binali Yıldırım ve Mehmet Şimşek de katıldı. Erdoğan, sanayici Mahmut Çalık'a yaptırdığı okul için teşekkür ederken, "Allah senden razı olsun Mahmut amca, ismin burada yaşayacak, bu çocuklar sana dua edecek" dedi.