VIP koruma

Başbakan Erdoğan, İstanbul'dan Diyarbakır'a helikopterle uçabilecek. Skorsky'nin özel korumalı VIP helikopteri, 15 gün sonra teslim edilecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2013 Güncelleme 20 Ağustos 2013, 03:00
VIP koruma

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan için üretilen VIP Skorsky, yola çıktı. Başbakanlık için Skorsky'nin hazırladığı ve saatte 300 km hız yapan helikopterle İstanbul'dan Diyarbakır'a kadar yakıt ikmali yapmadan uçuş gerçekleştirmek mümkün. Azami menzili 1000 km olan helikopter elektronik korumayla donatıldı.

YOLCU KAPASİTESİ 8
Yetkili personelin dışındakilerin helikoptere yaklaşması dahi yasak. 6-8 yolcu taşıma kapasitesine sahip, yatağa dönüşebilen koltuk, çalışma masası, banyo, lavabo ve mutfağı bulunan helikopter ABD'nin Pennyslvania eyaletinde üretildi.

HAVADAKİ EN GÜVENLİ ARAÇ
Skorsky firması, helikopteri özel güvenlikle korumalı olarak hazırladı. Elektronik koruma sistemi ile 'en güvenli helikopteri' olarak lanse edildi. Helikopterlerin VIP donanımlarına Başbakanlık karar verdi. Helikopterin, Gölcük'e geldikten sonra Başbakanlık yetkilileri, korumalar ve pilotlar tarafından teslim alınacağı belirtildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN GÜL'LE GÖRÜŞECEK
Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Tarabya Köşkü'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la önceki gün saat 14.00'te görüşecekleri bilgisi yer alıyordu. Cumhurbaşkanlığı daha sonra görüşmenin Perşembe günü Ankara'da yapılacağını duyurdu. Ancak dün yapılan açıklama ile Gül ve Erdoğan'ın bugün saat 15.00'te görüşeceği belirtildi.


CEYDA KARAASLAN