Patates soydurmazdı

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Ergenekon'la ilgili konuştu: 'Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz' diye bağırıyorlar. Hayatta olsaydı, asker olarak size patates bile soydurmazdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ağustos 2013 Güncelleme 08 Ağustos 2013, 00:49
Patates soydurmazdı

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, partisinin genel merkezinde yaptığı toplantıda gündemdeki konulara ilişkin ilginç değerlendirmelerde bulundu:

MAHKEMEYİ TANIMAMAK:
Mahkeme lehinize karar verirse, 'mahkemeyi tanıyorum' ama aleyhte bir karar çıkarsa 'ben bu kararları bu davayı bu sonuçları tanımıyorum' şeklindeki bir tavır içine girerseniz gülünç olursunuz. Mahkeme aralarında Sayın Mehmet Haberal'in de bulunduğu 21 kişiye de tahliye kararı verdi. Mahkemenin bu kararını da tanımayacak mısınız?

DARBECİYE MERHAMET OLMAZ:
Yıllardan beri Türkiye darbecilerin, darbelerin, darbe teşebbüslerinin tehdidi altındadır. Bu memleket maalesef bütün bunlardan dolayı çok acılar çekmiştir. İnsansanız sizin merhamet ve şefkat duygunuzun olması gerekiyor. Ancak merhamet duygusu eğer adaletin tahakkukuna engel teşkil ederse o merhametten maraz doğar. Kurda merhamet etmek, kuzuya zulüm etmektir. '

YIKACAĞIZ' SLOGANI:
Günler öncesinden 'Silivri'yi basacağız, duvarları yıkacağız' sloganları kime aitti? Avukatlar gidecek mahkeme salonuna 'Her yer Silivri her yerde taarruz' diyeceksiniz. Kim kime neyin taarruzunda bulunuyor? 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağıranlar, avukatlar. Sevsinler sizin gibi askerleri. Mustafa Kemal hayatta olsa size asker olarak patates soydurmazdı. Orada yargılanan Mustafa Kemal mi ki, siz 'Mustafa Kemalin askerleriyiz' diye bağırıyorsunuz? Mustafa Kemal'in hayalindeki Cumhuriyet, Ergenekon yapılanmasıyla vesayet altına alınmış olan bir Cumhuriyet midir? Niçin Atatürk'ü emelleriniz için kullanıyor ve istismar ediyorsunuz?

FAİLİ MEÇHUL KALMADI
:
Ergenekoncular tutuklandığından beri Türkiye'de faili meçhul, siyasi cinayet yok. Devlet adına infaz, gözaltında kaybolma da yok. Bu bir şey anlatmıyor mu insanlara, siz halkın aklıyla alay mı ediyorsunuz? Bırakın yargı gerçekten hükmünü versin. Dosyaya hakim olmadan herkes kendine göre bir üfürme yaparsa bu toplumu yel alır. Doğru olmaz.

SİLİVRİ'DE HIZLI YARGILAMAYI CHP ENGELLEDİ
Silivri'deki sanıkların adil yargılanma hakkını, mahkemenin çabuk sonuçlanmasını engelleyen unsurların başında başta CHP olmak üzere, İstanbul Barosu'nun mahkemeyi işgal etmesi, mahkeme heyetine sürekli hakaretler yağdırması, mahkeme salonunu terörize edilmesidir.