Karayılan'ın yerine Bayık

KCK, eş başkanlık sistemine geçti. Murat Karayılan'ın yerine Cemil Bayık ve Bese Hozat yeni eş başkanlar olarak seçildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2013 Güncelleme 11 Temmuz 2013, 01:05
Karayılan’ın yerine Bayık

İÇİNDEKİLER

PKK'yı da bünyesinde barındıran Kürdistan Topluluklar Birliği'nde (KCK) sistem değişikliğine gidilirken, Yürütme Konseyi Başkanı olan Murat Karayılan'ın yerine eş başkan olarak Cemil Bayık ve kadın yöneticilerden Bese Hozat getirildi. Karayılan ise örgütün silahlı kanadı Halk Savurma Güçleri'nin (HPG) başına getirildi. Kandil'de 30 Haziran 5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Kongra-Gel genel kuruluna Türkiye, Suriye, Irak ve İran'daki Kürt bölgeleri ile yurt dışından 162 delege katıldı.

ÇÖZÜM SÜRECİNE DEVAM
KCK Genel Başkanlığına ise İmralı Cezaaevi'nde ağırlaşırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın yeniden seçildiği yeni sistemde, Başkanlık Konseyi de oluşturuldu. Çözüm sürecinin de sürdürülmesi kararlaştırıldı.

iKiNCi AŞAMA iÇiN ZEMiN OLUŞMADI
İçişleri Bakanı Muammer Güler, çözüm süreci kapsamında silahlı unsurların tümüyle çekilmediğini belirterek, ikinci aşamanın şartları oluşmadığı için henüz ikinci aşamaya geçilemediğini ifade etti: Elbette ki bu süreç hukukun dışına çıkma ve bu ülkenin devlet sistemini yok sayma gibi bir lüksü barındırmamaktadır. Çözüm sürecini alternatif devlet yapılanması gibi algılamaya çalışmamak ya da inşa etme çabası olarak görmemek şart.