Yeni hedef kamplardı

Hatay'da Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampa bombalı saldırı düzenlemek üzere olan 8 kişi yakalandı. Vali Lekesiz, istihbarat ve emniyet birimlerinin ortak operasyonuna teşekkür etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2013 Güncelleme 23 Mayıs 2013, 02:28
Yeni hedef kamplardı

İÇİNDEKİLER

Hatay'da büyük bir facia önlendi. Suriyeli sığınmacıların kaldığı yerlerde bombalı saldırı ve kaçırma eylemi hazırlığı yapan 8 kişi dün yakalandı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, "Reyhanlı saldırısıyla ilgili daha önce 18 kişi karakola getirildi, bunların 12'si tutuklandı, 4 kişi de aranıyor. 21.05.2013 günü emniyet ve jandarma birimlerimiz tarafından ortak gerçekleştirilen operasyonda M.Ö., M.K., Ö.R., F.B., İ.A.E., İ.T. ve kimlikleri açıklanmaya 2 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler, sığınmacıların kamplarına saldırı planları yapıyordu. Konuyla ilgili istihbarat ve operasyonel çalışmalar, koordineli olarak titizlikle ve kararlılıkla yürütülmektedir" dedi.

HEPSİ TÜRK VATANDAŞI
Vali Lekesiz, yakalanan 6 kişinin Suriye vatandaşı olup olmadığı yönündeki soruyu da "Yakalananların tamamı ilimiz nüfusuna kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır" diye cevapladı. İstihbarat ve emniyet birimlerinin çalışmalarının kararlılıkla devam ettiğine dikkat çekildi. Bölgede yeni bir saldırı ihtimaline karşı tedbirler alındı. Özellikle kamplardaki güvenlik üst seviyeye çıkartıldı.

SALDIRI ÖNCESİ GÖRÜŞTÜLER
Reyhanlı saldırısının aranan faillerinden Doğan Ö.'nün eylemin organizatörü Nasır E. ile patlamadan hemen önce konuştuğu öğrenildi. Doğan Ö.'nün Nasır E.'ye eylemin gerçekleşeceğini ve kaçması için yardım istediğini sorduğu Nasır E.'nin olumsuz yanıt vermesine üzerine ağır küfürler edip telefonu yere vurup parçaladığı anlaşıldı.