Hayalimiz gerçek olacak

Erdoğan Silikon Vadisi'ni gezdi. "Bunlar, hayali gerçeğe dönüştürmenin adımıdır. Gebze'ye de buranın aynısını yapacağız" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2013 Güncelleme 20 Mayıs 2013, 01:36
Hayalimiz gerçek olacak

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ünlü bilişim firmalarının bulunduğu ABD'nin San Fransisco kentindeki Silikon Vadisi'ne çıkarma yaptı. Microsoft'un Fatih Projesi için hazırladığı eğitim programlarını yerinde inceleyen Erdoğan, Apple'da tablet teknolojisi ile ilgili bilgi aldı, Google'da sürücüsüz otomobil ve son teknoloji akıllı gözlüğü inceledi. Erdoğan, Microsoft'ta Google maps isimli programla İstanbul'u ve memleketi Güneysu'nun da uydu görüntülerini izledi.

SÜRÜCÜSÜZ ARACA BİNDİ
Silikon Vadisi'ndeki gezisi 4 saat süren Erdoğan, Google'ı ziyaret etti. Burada "self driving car" olarak anılan sürücüsüz otomobili inceledi. Anında tarama ve yükleme yapan gözlüğü denedi. Tepesindeki kamera ve içerisindeki bilgisayar sistemi ile sürücüsüz gidebilme özelliğine sahip araca kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte binen Başbakan, kendi kendine yolunu bulan otomobille tur attı. Gelecek hafta FATİH projesiyle ilgili "İlk hedef 10 milyon 600 bin tablet üretimi söz konusu. Daha sonra 2-2,5 milyon tablet üretimi daha olacak. Her sınıfta 'akıllı tahta' bulunması konusunda da çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

TEKNOLOJİYE HAYRAN KALDI
Erdoğan, "Gerek Microsoft, gerek Apple ve gerekse Google olsun, sürekli bilgiyi, uygulamayı geliştirmenin gayreti içindeler. noktada adeta, insansız otomobili de üretme konumuna geldiler. Bütün bunlar, geleceğe yönelik hayalleri gerçeğe dönüştürmenin adımlarıdır" dedi. Erdoğan'a gezisinde eşi Emine Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak ile damadı Berat Albayrak ve torunları da eşlik etti. Erdoğan torunlarıyla ilgili "Annelerinin mezuniyet törenini de yaşayacaklar" dedi. Erdoğan'ın Google gezisinde Mehmet Öz'ün Google İş Geliştirme Kıdemli Müdürü olan kız kardeşi Seval Öz yaptı.

BİLİŞİM VADİSİ GEBZE'YE
Başbakan Erdoğan'ın, "Benzer bir projeyi İstanbul'da gerçekleştirme hedefimiz var" dediği silikon vadisi, "Bilişim Vadisi" adıyla Gebze Muallimköy'de yapılacak. Hükümetin 2023 vizyonu hedefleri arasında yer alan Bilişim Vadisi'nde bin civarında firmanın yer alması planlanıyor. Vadinin içinden hızlı tren ve şehir içi tren hattı geçecek. Vadide, yüksek katlı binalar yerine ofis ve ARGE bölümlerinin yer aldığı birkaç katlı binalar inşaa edilecek.



Mehmet Ali BERBER/SAN FRANSİSCO