Veysel Eroğlu: Çok büyük yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şanlıurfa, Şanlıurfa olalı bu kadar büyük bir yatırım görmemiştir" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2013 Güncelleme 10 Mayıs 2013, 20:41
Veysel Eroğlu: Çok büyük yatırım

İÇİNDEKİLER

Eroğlu, kentteki temasları kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Polis merasim mangasını selamlayan Eroğlu, Valilik şeref defterini imzaladı

Burada gazetecilere açıklama yapan Eroğlu, Şanlıurfa'ya en büyük yatırımların bakanlığına bağlı birimler tarafından yapıldığını söyledi.

Bakan Eroğlu, Şanlıurfa'da özellikle büyük sulama projeleri yürüttüklerine dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Şanlıurfa'ya 16 Kasım 2012 tarihinde geldiğimizde 25 müjde sunmuştuk, bu da toplam 831 milyon TL idi. Şimdi buna ilave olarak bugün 42 müjdeyle geldik. Bununda yaklaşık maliyeti 1,5 milyar TL. Şimdi Şanlıurfa Şanlıurfa olalı bu kadar büyük bir yatırım görmemiştir. Göreceğini de sanmıyorum bundan sonra. Çünkü Allah izin verirse hepsini bitireceğiz. Özellik şunu vurgulamak istiyorum Allah nasip ederse bu müjdelerin tamamını gerçekleştireceğiz, bu bizim boynumuzun
borcudur."

Burada Bakan Çelik'ten ayrılan Veysel Eroğlu Şanlıurfa Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan kentte yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Eroğlu, kentin şehirleşme konusunda ilerleme kaydettiğini belirttiği Fakıbaba'ya teşekkür etti.

Bakan Eroğlu, daha sonra belediye meclisi toplantı salonunda, bölge sulama birliği başkanlarıyla bir araya geldi.

Sulama birliklerinin sıkıntılarını bildiklerini ve bu yönde bir çalışma hazırladıklarını belirten Eroğlu, beraberindeki DSİ yetkililerinden birliklerin sorunlarına ilişkin rapor hazırlaması talimatını verdikten sonra kentten ayrıldı.