Muammer Güler: Bu vatanı böldürtmeyiz

İçişleri Bakanı Muammer Güler, çözüm sürecine ilişkin, "Süreç, inşallah provokasyona uğramadan sonuçlanacak. Sonuçlandığı zaman da bu memleket için hayırlı neticeler doğacak" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2013 Güncelleme 10 Mayıs 2013, 20:35
Muammer Güler: Bu vatanı böldürtmeyiz

İÇİNDEKİLER

Kentteki bir otelde şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Güler, yaptığı konuşmada, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, yeni bir tasarının üzerinde çalışıyor. Şimdiye kadar şehitlik hakkından yararlanamayan bazı kardeşlerimizle ilgili eksikliklerimizin giderilmesi için yeni bir yasal düzenleme yapacağız. Onları da bu haklardan yararlandırmış olacağız. Bunun hepiniz tarafından bilinmesini istiyorum" diye konuştu.

Çözüm sürecine değinen Güler, 30 yıllık terör belasından kurtulmak için çıktıkları yolda niyetlerinin hayır olduğunu, akıbetin de hayır olacağına inandığını belirtti.

Milletten büyük destek almış bir siyasi hareketin hiçbir zaman pazarlık içinde olmayacağını ifade eden Güler, şöyle devam etti: "Çözüm sürecini bir pazarlık süreci, bir al ver süreci, bir taviz süreci, bir geri adım atma süreci olarak asla görmüyoruz ancak silahın da çare olmadığını hepimiz biliyoruz. Şiddetin de acıdan başka hiçbir sonuca yaramadığını da biliyoruz. Bizim için önemli olan yaşamak ve yaşatmaktır. Bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Biliyoruz ki bunun arkasında büyük bir toplumsal destek var. Biz bu endişelerin giderilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Süreç, inşallah provokasyona uğramadan sonuçlanacak. Sonuçlandığı zaman da bu memleket için hayırlı neticeler doğacak."

Bu süreci oy hesabıyla değerlendirenlerin olduğunu belirten Güler, sürece siyaset açısından bakılmaması gerektiğini dile getirerek, şehit ailelerinden bunlara inanmamalarını istediklerini kaydetti.

"KİMSEYE BU VATANI BÖLDÜRMEYİZ"
Süreçle ilgili endişeleri bildiklerini ifade eden Güler, "Bazılarının endişeleri var diyorlar. Biz o endişelerin de ne anlama geldiğini biliyoruz. Elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce onu da anlatmaya çalışıyoruz. Diyoruz ki bu ülkenin bölünme tehlikesi karşısında en başta ona karşı çıkacak olan bizleriz. Bunu asla ve asla aklınızdan çıkarmayın. Bu konunun teminatı, Allah'ın izniyle bizleriz. Kimseye bu vatanı böldürmeyiz ancak bu memleketin yaşadığı sıkıntıları gidermek, memleketimizi daha güçlü hale getirmek, akan kanın durması, acı ve gözyaşının dinmesi, anne ve babaların ağlamaması için buna samimi olarak inanmak ve arkasında durmak gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye'de 76 milyonun kardeş olduğu bir ülkeyi inşa etmeye çalıştıklarına işaret eden Güler, şunları kaydetti: "30 yıllık terör belasının kara gölgesini ülkemizin üzerinden kaldırmak elbette ki sizlere karşı, bu toplumun geleceğine karşı olan en büyük görevimizdir, sorumluluğumuzdur. Amacımız, acıların ve kederlerin en önemli nedeni olan terör belasından ülkemizi kurtarmaktır. Hepiniz, bu belanın ne anlama geldiğini yaşadınız, hissettiniz ve bunun kederini, sızısını içinizde yaşıyorsunuz."

Bakan Güler'e, konuşmasının ardından şehit annesi Esvat Sarıca, Türk bayrağı hediye etti. Güler, daha sonra, Kırşehir Belediyesi kampüs alanının açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreni, şiddetli yağış nedeniyle kısa tutuldu.

AK Parti İl Başkanlığını, Kırşehir Belediyesini ve esnafı ziyaret eden Güler'in, Kaman Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans Salonu'ndaki programının iptal edildiği bildirildi.