KCK davası kabul edildi

Diyarbakır'da, 98'i tutuklu 175 sanıklı terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin davaya devam edildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2013 Güncelleme 09 Mayıs 2013, 19:22
KCK davası kabul edildi

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan 22'si katıldı. Mahkeme heyeti başkanı, tutuklu sanıklardan Hasan Iraz ve Ercan Akyol'a savunma yapmaları için söz verdi.

Mahkeme başkanı, iddianamede, sanık Iraz hakkında, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında "özgür yurttaş hareketi" toplantılarına katılarak, burada tuttuğu raporları KCK komisyonuna sunduğunun yer aldığını aktardı.

Sanık Iraz da tercümanı aracılığıyla yaptığı savunmasında, iddianamede çelişkilerin olduğunu öne sürerek, "21 Ekim 2007'de Habur Sınır Kapısı'nda geçen bir grup gözaltına alındı. Bu grubun içerisinde benim ismim de yer aldığı iddia edilmiş. Ancak bu isim konusuyla ilgili hiçbir mercide ifade vermedim. Ben, işim gereği resmi yollardan Habur Sınır Kapısı'ndan geçtim. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Sanık avukatlarının tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme, tutuklu sanıklarının bu hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Duruşmayı, İsveç Sol Partili Jacob Johnson, Sosyal Demokrat Partili Yılmaz Kerimo ve Sol Parti Upsala Dışişler Temsilcisi Yekbun Alp ile tutuklu yakınları izledi.

İSTENEN CEZALAR
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de aralarında bulunduğu 98'i tutuklu 175 sanık hakkında, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezaları isteniyor.