Mehmet Ali Şahin: Türkiye bütünleşecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2013 Güncelleme 13 Nisan 2013, 19:07
Mehmet Ali Şahin: Türkiye bütünleşecek

İÇİNDEKİLER

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'de terörle mücadelenin yıllarca güvenlik bürokratlarına havale edildiğini ve askerin bu konuyu çözmesinin beklendiğini belirterek, "Sivil siyasetin bu sorunla ilgilenmesi engellenmiştir. Şimdi ise askerin cesareti yerine siyasetteki sivil cesaret çözümü üstlenmiştir. 'Sorun çözülürse Türkiye bölünür' diyenler var. Tam tersi olacak, sorun çözülürse Türkiye bütünleşecek. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bir ve beraber yürüyecek." dedi.

AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 6. Bölge Toplantısı Antalya Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde Antalya, Burdur, Afyonkarahisar, Konya, Karaman, ve Isparta olmak üzere 19 ilçeden gelen siyasi ve hukuki işler başkanlığının katılımıyla yapıldı. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mehmet Ali Şahin, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı ve AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, terör örgütünün istismar ettiği alanlarla ilgili yapılması gereken tüm değişikliklerin AK Parti tarafından yapıldığını ifade etti. Artık kimsenin etnik kökeninden dolayı dışlanmadığını belirten Şahin, ana dilinden dolayı da hak mahrumiyetine uğramadığını ifade etti. AK Parti'nin bundan 25 yıl önce iktidara gelmesi durumunda Türkiye'de terör diye bir sorunun kalmayacağını belirten Şahin, "Şimdi düşünüyorum da eğer AK Parti bundan 25 yıl önce iktidar olmuş olsaydı Türkiye'nin terör diye bir sorunu olmazdı. Ve bütün bunları geride bırakmış olurduk. 11 yıldır iktidardaydınız neden çözemediniz? Maalesef Türkiye'de terörle mücadelede konusu güvenlik bürokratlarına havale edilmiş, askerlere havale edilmiş, onun çözmesi beklenilmiş. Sivil siyasetin bu sorunla ilgilenmesi engellenmiştir. Asgari önlemlerle, güvenlik tedbirleriyle bu sorunun çözüleceği zannedildi ancak çözülemedi. Şimdi ise askerin cesareti yerine siyasetteki sivil cesaret çözümü üstlenmiştir. 'Sorun çözülürse Türkiye bölünür' diyenler var. Tam tersi olacak, sorun çözülürse Türkiye bütünleşecek. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bir ve beraber yürüyecek." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında "Ben Türk'üm, öz be öz Türküm. Oğuzların Kayı boyundan geliyorum." diyen Şahin, "Ama bir başka kişinin de ana dili farklı olabilir, kendisini başka bir etnik yapıda görebilir. Ben nasıl ki, 'ben Türk'üm, ana dilim Türkçe' deme hakkına sahipsem bir başkasının da kendi etnik kökeniyle ilgili, ana diliyle ilgili konuşma hakkı vardır." dedi.

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı da, çözüm süreciyle ilgili olarak doğu illerinde yaşadıklarını anlattı. Otuz yıldır 30 yıldır terör sorunu bitirmek için mücadele edildiğini belirten Bostancı, "Bu 30 yıl içerisinde Türkiye Cumhuriyeti yaralı bir coğrafya olmuştur. Türkiye'nin hangi şehrine bakarsanız o şehirlerde geceler insanlar uyuyamıyor. Hangi kasabaya gittiysem orada bayraklı şehit mezarlıklarını gördüm. Ancak bayrağı olmayan mezarlıklar da var. 22 bin 300 teröristi öldürmüşüz. 8 bin 300 güvenlik görevlik görevlisini de şehit vermişiz. 5 bin 900 sivil vatandaşı şehit vermişiz. Bu insanları mezara veren aileler geceleri nasıl şehitlerimizin ailesi nasıl yas tutuyorlarsa onlar da yas tutuyor. İnsanız bir çocuğumuzu, yakınımızı kaybettiysek ne adına olursa olsun yasını tutarız." dedi.

eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, konuşmasında Milli Savunma Bakanlığı olarak yapılan icraatlardan bahsetti. Gönül, toplantı salonundakilere Türkiye tarafından geliştirilen savaş ekipmanlarını anlattı.