Yola devam

Ankara'daki saldırıları kınayan Erdoğan, 'Bu saldırılar demokratikleşme ve çözüm süreci noktasında ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor' dedi. Olayın Ergenekon ile bağlantılı olduğunu söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2013 Güncelleme 21 Mart 2013, 01:20
Yola devam

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı'na yönelik önceki akşam gerçekleştirilen terör saldırılarını, "Çözüm sürecinde doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" diyerek yorumladı. Erdoğan, Danimarka-Türkiye İş Forumu öncesi Ankara'daki çifte saldırıyı değerlendirdi. Terörün kimi, nereyi hedef alırsa alsın elbette kötü olduğunun altını çizen Erdoğan, "Ancak bir siyasi partiyi, demokrasinin, millet iradesinin, çok sesliliğin en önemli unsurunu hedef almak takdir edersiniz ki çok daha kötüdür" dedi. "Alçakça" diye nitelendirdiği saldırıları kınayan Erdoğan, şunları söyledi:

'KARARLILIKLA YÜRÜYECEĞİZ' "
Son derece kritik, son derece hassas bir süreçten geçerken yapılan bu saldırılar çok açık şekilde, demokrasiye, çözüm sürecine, milli iradeye ve kardeşliğimize yapılmış saldırılardır. Bu saldırılar, demokratikleşme noktasında, çözüm süreci noktasında ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu da gösteriyor. Kardeşlikten, demokrasiden, hukuktan rahatsız olan tüm bu çevrelere rağmen yolumuzda kararlılıkla yürüyeceğiz. Bunun yanında olayın başka boyutu da, Ergenekon ile olan bağlantısıdır. Geçmişte de buna benzer şeyler olmuştu.

DANİMARKA'DAN İSRAİL MESAJI

Başbakan Erdoğan, Politiken gazetesine verdiği röportajındaki Siyonizm ile ilgili sözlerinden kimsenin farklı anlam çıkarmamasını istedi. Erdoğan, "Anti- Semitizm'i açıkça kınayan çok sayıda konuşmam, bu konudaki tavrımı ortaya koymaktadır. Bu bağlamda Viyana'daki konuşmamın arkasındayım" dedi.

* Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt, Başbakan Erdoğan'ı ve Türk heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Erdoğan da, AB desteği için teşekkür etti.

* * *
BOMBA TANIDIK
AK Parti Genel Merkezi'ne lav silahı, Adalet Bakanlığı'na da el bombaları ile gerçekleştirilen iki saldırıyı da iki eylemcinin yaptığı anlaşıldı. Zanlıların eşkalinden kimlikleri belirlendi. DHKP/C terör örgütünün üyelerinden olduğu belirtildi. Bombanın ABD büyükelçiliğindeki intihar eylemindeki ile örtüştüğü bildirildi. Lav silahı da Norveç malı çıktı.

* * *
İSTANBUL' DA PATLAMA
İstanbul' da Maltepe Kaymakamlığı'nın bahçesinde ses bombası büyük bir gürültüyle patladı. Olayda can kaybı yaşanmadı. Kartal'da bir kütüphanenin yanına bırakılan bomba ise patlamadan etkisiz hale getirildi.



Mehmet Ali BERBER