Aynaya bak

Başbakan Erdoğan, 'Mardin'de söylediklerini Rize'de söyleyemezsin' diyen Kılıçdaroğlu'na cevap verdi: Rize'de de söyleyeceğim. Eğer farklı konuşanı görmek istiyorsan, aynaya bak.'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2013 Güncelleme 24 Şubat 2013, 01:44
Aynaya bak

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde düzenlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem odaklı kentsel dönüşüm projeleri yıkım ve anahtar teslimi ile 437 yeni İETT otobüsünün hizmete alım töreninde konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Hiç kimsenin kümes gibi, kulübe gibi, derme çatma evlerde yaşamasına razı olamayız. Kendimiz için istemediğimizi kardeşlerimiz için isteyemeyiz, anlayışımız bu. Hiç kimsenin, üzerine yıkılacak gibi eğreti duran konutlarda yaşamasına göz yummayız. İstanbul için mukadder olan bir depremde, hiç kimsenin göz göre göre hayata gözlerini yummasına seyirci kalamayız. Ne yapıyorsak, sizin için, milletimiz için, İstanbul için ve Türkiye için yapıyoruz.

MAĞDUR ETMEYECEĞİZ
Bu yıl, Türkiye genelinde 200 bin konut ve dükkanı dönüştüreceğiz. 2 yıl içerisinde, yine Türkiye genelinde, 400 bin konut için dönüşüm başlatmış olacağız. Kimseye rahatsızlık vermeden, mağdur etmeden, yeni şehirler, sağlam şehirler, depreme, afetlere dayanıklı şehirler inşa edeceğiz.

Mardin Kızıltepe'de bir ifade kullandım. Dedim ki 'Bu süreçte bizim karşımıza, Kürtlükle de Türklükle de çıkılmasın... Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız'... Aynı ifadeyi İstanbul'da da söylüyorum. Anamuhalefet Partisi'nin genel başkanı, 'Bu sözleri Rize'de söyleyemezsin' diyor. Farklı yerde farklı şeyler söyleyeni görmek istiyorsan aynaya bak.

MİLLETİN HİZMETKARI
Şimdi sana sesleniyorum Kılıçdaroğlu; sıkıysa, samimiysen, dürüstsen ben bu ifadelerin aynını yakında gideceğim Rize'de de söyleyeceğim. Peki söylediğimde sen ne yapacaksın? Çünkü Rize'deki hemşehrilerime ne söylediysem Şanlıurfa'da onu söyledim. Şanlıurfa'da ne söylediysem Rize'de de onu söyledim. Benim abdestimden şüphem yok ki, namazımdan şüphem olsun.

Biz 76 milyonu tek bir millet olarak görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bunu yeni anayasa teklifimizde de sunduk. Milliyetçiliği de işte o 76 milyona hizmet etmek olarak görüyoruz. Bizim anlayışımızda milliyetçilik vatanseverliktir ve bu milletin hizmetkarı olmaktır.

BARBAROS DENİZDE
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO), Polarcus firmasından satın aldığı ve bayrak değişimi ile Barbaros Hayreddin Paşa adını verdiği yeni sismik araştırma gemisi, Karaköy Limanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete alındı. Erdoğan, geminin hizmete alım töreninde yaptığı konuşmada, bugün gelişen dünyada çok önemli bir başlığı oluşturan enerji konusunda ülkelerin adeta birbiriyle yarışır hale geldiğini söyledi.