Bakan gelmedi 8 milyon lira gönderdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son andaki programı nedeniyle gelemediği Balıkesir'e yeni yıl piyangosu gibi ödenek gönderdi.

Giriş Tarihi 01 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 01 Ocak 2013, 21:42
Bakan gelmedi 8 milyon lira gönderdi

İÇİNDEKİLER

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 8 milyon lira ödenek gönderdiği Balıkesir'e büyük bir jest yaparak 2013 yılında Balıkesirlilere müjdeli haber verdi.

Maliye Bakanlığı'nca, Balıkesir'in Körfez ve Marmara bölgelerinde yaşanan sel felaketinin yol açtığı yaraların sarılması ve köy yollarına kullanılmak amacıyla 8 milyon lira ödenek gönderildiği bildirildi. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen Ekim, Kasım ve Aralık aylarında Marmara, Avşa Adası ile Burhaniye, Gömeç, Ayvalık, Edremit'te etkili olan kuvvetli yağışın yol açtığı hasarların giderilmesiyle ilgili olarak yapılan girişimler sonucu Maliye Bakanlığı'nın 8 milyon lira ödenek gönderdiğini söyledi. Söz konusu ödeneğin İl Özel İdare Müdürlüğü'nün hesabına aktarıldığını açıklayan Vali Turhan, ''Yeni yılın ilk gününde aldığımız en güzel haber oldu'' dedi.

Vatandaşlara nakdi para yardımı yapılmayacağına dikkat çeken Turhan, 8 milyon liralık ödeneğin 5 milyon lirasının sel felaketinin yaşandığı ilçe ve beldelerindeki altyapı çalışmalarına, 3 milyon lirasının ise köy yolları için kullanılarak yaraların sarılacağını ifade etti. Turhan, ''Balıkesir yeni yıla müjdeli bir haberle girdi. Balıkesir'in KÖYDES'ten aldığı payın 6 milyon lira olduğu dikkate alındığında, bakanlığımızın gönderdiği 8 milyon lira çok iyi bir rakam. Bununla etkili yağış sonucu oluşan sel felaketinin körfez ve marmara bölgelerinde yol açtığı hasarları ortadan kaldıracağız. Sayın Başbakanımız başta olmak üzere Maliye Bakanımız ile milletvekilimiz A. Edip Uğur'a teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.