Sadece beton dökerler

Erdoğan, "Öcalan'ın heykelini dikeceğiz" diyen Demirtaş'a sert çıktı. "Bunlar sadece beton dökerler. Hiç merak etmeyin, bunların heykelleri kendilerine kaide bile bulamaz'' dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2012 Güncelleme 15 Kasım 2012, 00:39
Sadece beton dökerler

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'ye ve CHP'ye sert mesajlar gönderdi:

BDP'li Selahattin Demirtaş'ın "Öcalan'ın heykelini dikeceğiz" sözlerine tepki gösteren Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

Bunlar sadece böyle beton dökerler. Kalp, taştan olunca ruh da işte böyle beton hayali görür. Dünyanın her yerinde diktatörlerin heykelleri yıkılırken bunların aklı sadece heykel dikmeye yetiyor. Bunu defalarca söyledim. BDP, Doğu'nun Güneydoğu'nun CHP'si olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Heykel olayına da girdiler fark tamamen ortadan kalktı. Bu millet, yeni bir CHP zihniyetine, faşizm dalgasına izin vermez. Heykel değil, bu topraklarda kaide bulamazlar.

SEYİT RIZA'YI TERK ETTİ
Kılıçdaroğlu, üniveriste açılışında anlattığım Rizeli çocukların yoksulluğunun sebebinin CHP olduğunu biliyor. CHP Genel Başkanı ne kendi kişisel tarihini ne de CHP'nin tarihini konuşamaz. Çünkü ikisinde de Dersim var. Asıl patalojik vaka budur.

CHP Genel Başkanı, Seyit Rıza'nın izinden gitmek yerine işbirlikçilerle Dersim'in üzerini örtmeyi tercih etmiştir. Biz böyle bir köksüzlük içinde değiliz.

YÜZLERCE CAMİİ YIKTI
CHP'nin tek parti döneminde sadece İstanbul'da yüzlerce cami yıkıldı. Yüzlerce tarihi eser tahrip edildi. İstanbul Belediye Başkanı olduğum dönemde 3 emsalin üzerine çıkılamayacağı talimatını verdim, öyle oldu.

Biz büyükşehirlerle ilgili bu yeni düzenlemeyi, pilot bölgeler İstanbul ve Kocaeli'nde denedik. Acemi değiliz. Asıl olan hizmet mi? O beldenin verdiği hizmetin artık daha fazlasını alacak.

Nüfusun yüzde 5'i belediyede memur olarak çalışan belediyeler var. Bizi böyle aldattılar, kandırdılar. Bu belediyelerde siyasetten başka bir şeylerden bahsedilemez. Çalışanların maaşlarını bile ödeyemiyorlar. 30 trilyon borcu olan belde belediyeleri var. Yanlışın en doğrusu en kısa yoldan yanlıştan dönmektir. Biz bunu sağlıyoruz.

Köylerde 5 yıl süreyle belediye harç ve vergileri alınmayacak. Büyükşehirlerin bütçe payı artırılıyor. Biz şark kurnazlığı yaparak seçim kazanmadık.

KOMİSYON ERDOĞAN'LA GÖRÜŞECEK
Darbe Komisyonu, 28 Şubat ve 27 Nisan'la ilgili Erdoğan'la görüşecek. Komiyson, ya Erdoğan'ı ziyaret ederek ya da soruları yazılı olarak kendisine ulaştırarak darbe ve muhtıralara ilişkin görüş ve bilgisine başvuracak.