Rezidansa göz diktiler

Güneydoğu'ya Öcalan'ın heykelini dikmek isteyen BDP'liler, lüks rezidans için kuyruğa girdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2012 Güncelleme 15 Kasım 2012, 01:56
Rezidansa göz diktiler

İÇİNDEKİLER

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın "Öcalan'ın heykelini dikeceğiz" açıklaması, bazı vekillerin umurunda değil. Onlar, lüks yaşam için kuyruk oluşturdu. TOKİ'nin Ankara Gölbaşı İncek'te yaptırdığı lüks konutlar için, 8 milletvekili sıraya girdi. Fiyatları 350 bin lira ile 700 bin lira arasında değişen konutlara sahip olmak isyenler arasında BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, ağzını her açtığında bu milletin kutsal bildiği ne kadar değer varsa onlarla alay etmeyi marifet sanan Sırrı Süreyya Önder, Atatürk'e ve Cumhuriyete her fırsatta kinini kusan Altan Tan ve İbrahim Binici de var. Yoksul Kürt ailelerinin henüz 20'sine gelmemiş çocukları Kandil'in talimatıyla Apo için cezaevlerinde açlık grevi yaparken, Kürtlerin sözde temsilcisi BDP'lilerin ise lüks hayata yatırım yapması, "Bu ne yaman çelişki" dedirtti. BDP'li vekiller, bugün konutların fiyatlarının yüzde 33'ünü peşin olarak yatıracak.

KİM NE KADAR ÖDEYECEK
TOKİ'nin prestijli evlerine başvuran diğer BDP'liler şunlar: Nazmi Gür, 5 + 1 olan daire için tam 697 bin TL ödeyecek. Hamit Geylani, Sırrı Sakık, Altan Tan, Sırrı Süreyya Önder ve İbrahim Binici ise 337 bin liralık rezidanslara sahip oldu. Halil Aksoy ve Adil Kurt ise 322 bin liralık konuttan satın aldı.

ZANA MECLİS'TE AÇLIK GREVİNDE

Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, TBMM'deki odasında "kesintisiz ve dönüşümsüz" açlık grevine başladı. Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Zana'ya eyleme başlamaması konusunda telkinde bulunduklarını ancak başarılı olamadıklarını belirtti.

Zafer ŞAHİN