Ateşle oynama

BDP'liler, Öcalan için cezaevindeki mahkumlara açlık grevi yaptırdı... Dün birçoğu grevi bıraktı. Şimdi de Doğu'da tehditle kepenk kapattırdılar ve çocukların okula gitmelerini engellediler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2012 Güncelleme 31 Ekim 2012, 02:45
Ateşle oynama

İÇİNDEKİLER

PKK terör örgütünün siyasi uzantısı BDP, tehlikeli bir boyuta geçti... Teröristbaşı Öcalan'ın serbest bırakılması için cezaevlerinde açlık grevi organize eden BDP, 48 saatte 258 mahkumun greve son vermesiyle paniğe kapıldı ve yeni bir eyleme geçti. Halkı tehdit eden BDP, kepenk ve kontakların kapatılmasını, çocukların okula gönderilmemesini istedi. Aralarında Hakkari, Van, Şırnak ve Batman'ın da bulunduğu bir çok ilde bazı vatandaşlar kepenklerini açmadı. Birçok aile güvenlik endişesiyle çocuklarını okula göndermedi. Bazı illerde belediye ekipleri çöpleri toplamadı. Özellikle Van'da işyerlerini açan bazı vatandaşları silahlı tehdit sonrası dükkanlarını kapattığı görüldü. Polis, Doğu ve Güneydoğu'da alarma geçti. Polise taş atan birçok kişi gözaltına alındı.

GRUP LİDERİ SEBAHAT TUNCEL
İstanbul Şişli'de, cezaevlerindeki açlık grevine destek veren BDP'li bir gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Sebahat Tuncel'in içinde olduğu BDP'li grup, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek için dün Fatma Gedik Parkı'na çadır kurdu. Polis, çadırın kaldırılmasını istedi. Grup uyarıyı dikkate almayınca, polis biber gazı kullandı. Grup da Okmeydanı'nda sokak aralarına kaçtı. Polis, kendisine havai fişek ve molotofla karşılık veren grubu, zırhlı araçlar ve panzerlerle takip etti. Birçok kişi gözaltına alındı.