"Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Şimdi bütün anketler gösteriyor ki AK Parti'nin oyu yüzde 54 gibi. 50 yetmemiş, 51'i aşmışız, 52, 53 ve 54... Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor'' dedi.

Giriş Tarihi 18 Haziran 2012, 00:00 Güncelleme 18 Haziran 2012, 16:00
Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor

İÇİNDEKİLER

Arınç, Antakya Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Hatay İl Kongresi'nde, kongrenin kısıtlı havalandırma imkanı olan bir salonda yapıldığını belirterek, yakın zamanda Antakya'ya modern bir spor salonu ve stat kazandıracaklarını söyledi.

Kongreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmak istediğini ancak yurtdışında bir programı olduğunu dile getiren Arınç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de Şanlıurfa Cezaevi'nde meydana gelen olay nedeniyle aralarında olamadığını belirtti.

Arınç, Şanlıurfa'daki olayın çok üzücü olduğuna işaret ederek,''Biz sadece sokaktaki yurttaşımızın değil, cezaevinde tutuklu ve hükümlü bulunan insanların da hayatlarını korumak zorundayız. Bu, bir görevdir. Devletin, hükümetin görevi budur ama maalesef kötü niyetli insanların kötü bir olay sebebiyle üzücü bir hadise meydana getirmesi elbette bizi fevkalade müteessir etti'' diye konuştu.

Hatay'da AK Parti'nin her zaman yüksek oy oranıyla destek gördüğünü vurgulayan Arınç, Hatay'dan sonra 5 ilin daha kongresinin yapılacağını, eylül veya ekim ayında da büyük kongrenin gerçekleşeceğini bildirdi.

AK Parti'nin oy oranı

Arınç, 2002 seçimlerinde 11 milyon 500 bin, 2007 seçimlerinde 16 milyon 500 bin, 2011 seçimlerinde ise 21 milyon 500 bin oy aldıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

''Yüzde 35, yüzde 47 ve yüzde 50. Üç seçimde de oyumuz artıyor ve üç dönemdir de tek başımıza iktidarız. Şimdi hamdolsun iki seçmenden birinin oyunu son seçimde aldık. O bir yıl önceydi. Ya şimdi beyler. Şimdi bütün anketler gösteriyor ki AK Parti'nin oyu yüzde 54 gibi. 50 yetmemiş, 51'i aşmışız, 52, 53 ve 54... Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor. Yüzde 54'den bahsediyorum. On kişiden 5,5-6'sı Türkiye'de AK Parti'ye oy verecek. Böyle bir partiye mensupsunuz siz.''

AK Parti'nin 10 yılda bir cumhurbaşkanı, 4e TBMM Başkanı, 2 başbakan çıkardığını belirten Arınç, ''On yıldır tek başına iktidarda. Her seçimde oyunu artırıyor. CHP için bir şey demeyeceğim. 1950'den bu yana tek başına iktidar söz konusu değil. Ne yapalım talih utansın. Allah nazardan saklasın, kem gözlerden korusun üç dönemdir geliyoruz. Allah'ın izniyle eğer bu istikamette dümdüz gidersek, dürüst davranmaya devam edersek, millete hizmeti ibadet kabul eder, milletin hizmetkarı olmayı şeref sayarsak bir üç dönem daha gideceğiz inşallah'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti 2011 yılındaki seçimlerde yüzde 50 oy alıp, tek başına tekrar iktidar olunca bir gazetede karikatür yayımlandığını anımsatarak, şunları söyledi:

''Seçimi özetliyor, kitap yazmaya, doktora yapmaya, üzerinde tez hazırlamaya gerek yok. Bir karikatür on ciltlik kitabın özetini vermiş. Tayyip Bey arkamda duran fotoğraftaki gibi babayiğit. Elini kalbinin üzerine koymuş, yüksek boyuyla bakıyor. Karşısında da iki kişi var ama biraz boyunlar bükük ve mahcup duruyorlar. Tayyip Bey onlara soruyor, 'Söyleyin bakalım hanginiz bana oy verdi?' İki kişiden birisi. Şimdi önemli olan o iki kişinin kim olduğu. Karikatüre bakarsanız biri Kılıçdaroğlu, diğeri Bahçeli. Değerli arkadaşlar yüzde 50. Eğer böyle bir sonuçsa 2 kişiden bir tanesi, üçten iki tanesi, ondan beş tanesi, yirmiden on tanesi demek değil mi? Demek ki karşımıza iki kişi geldiğinde 'Allah aşkına söyle hanginiz oy verdi?' diyecek noktadayız.''

Arınç, AK Parti'nin karşılaştığı engel, hile ve tuzağın hiçbir partinin başına gelmediğini belirterek, ''Milletin duası, inancı ve desteğiyle on seneden beri dimdik ayaktayız. Ne topla tankla gidiyoruz, ne de birilerinin tuzak kurmasıyla kaçıyoruz, ne de şapkamızı alıp 'eyvallah' diyoruz. Çok şükür cesaret böyle bir şeydir'' dedi.

Arınç, şunları kaydetti:

''Bir farkımız vardı. Biz cesurduk, kararlıydık. Karşımıza kim gelirse, kim yanlış yapmak isterse biz o arkadaşlara veya kimselere 'Hayır, biz milletin emanetini taşıyoruz. Bu emaneti sokakta bırakmam ben. Ne yaparsanız yapın Allah'ın izniyle biz buna karşı duracağız' demiştik.

Çok şükür bu günlere böyle geldik. Memleketimizde güzellikler oldu. Türkiye 81 iliyle 81 seçim bölgesiyle her yer AK Parti'ye oy veriyor. Her yerde milletvekilimiz, il genel meclis üyemiz var. Bugün öyle partiler var ki Türkiye'nin 35 ilinde milletvekili yok, 26 ilinde milletvekili yok. Biz sadece Tunceli'de çıkaramamıştık şimdi ona Iğdır ve Hakkari'de eklendi. 81 ilin üçü dışında 79 ilde AK Parti'nin milletvekili var. Bu neyi gösteriyor, biz her yerde güçlüyüz. Biz her yerde kuvvetliyiz, biz her yerde varız. Çünkü biz Türkiye'nin partisiyiz. 21 milyon 500 bin oy almışız, kayıtlı üye sayımız 7 milyona yaklaştı. Bunun içerisinde 1,5 milyonu genç üye sayısıdır, 2 milyon kadın üye sayısıdır. Bütün bunları hepsinin hesabı bilgisayar ortamında var. Ayrıca bizde şu var, üç tane arkadaşımız 25-30 yaş aralığındadır. Yani 30 yaşın altında üç milletvekilimiz var. 30-35 yaş aralığında da 16 milletvekilimiz var. 25 ile 35 arasında 19 milletvekilimiz var, başka partilerde bu yok.''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bizim kimliğimiz muhafazakar ve demokrat kimliktir. Demokrat, 'demokrasiyi parti olarak beğenmiş, inanmış, özümsemiş olmak' demektir. Muhafazakar da gerici anlamında değil, milletin ortak değerlerine sahip olma noktasındadır'' dedi.

Arınç, Antakya Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Hatay İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, başarılarının temelinde, hizmete dayalı siyaset yürütmelerinin yer aldığını söyledi.

Milletin istediği, arzu ettiği ve ihtiyaç duyduğu bütün hizmetleri AK Parti olarak getirmeleri gerektiğini ifade eden Arınç, özellikle sağlık alanında 10 yılda adeta bir devrim yaptıklarını, halkın tedavi ve sağlık hizmetlerini daha iyi kullanmaya başladıklarını belirtti.

Arınç, koridorlarında hastaların yattığı hastaneleri, bugün tek kişilik odalarda otel gibi hizmet veren yerlere dönüştürdüklerini belirterek, ''Kimse inkar edemez. Başarımızın temelinde sağlık alanında yaptığımız hizmetlerdeki başarı yatıyor. Her zaman milletimize soruluyor anketlerde, 'bu hükümetin hangi icraatından memnunsunuz' dile. Yüzde 68'i, 'sağlık' diyor'' dedi.

Arınç, ayrıca ulaşım alanında da önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini, ilk 5-6 yıl içinde 15 bin kilometrelik bölünmüş yol yaptıklarını, denizaltından tüp geçitler yaptıklarını, sayısı 40'a ulaşan hava limanlarıyla hava ulaşımını özendirdiklerini anlattı.

''Artık Türk parası güçlü ve itibarlı''

Türkiye'de artık enflasyonun, sabahtan akşama kadar 3 tane fiyat değişikliği getirmediğini vurgulayan Arınç, şunları söyledi:

''Enflasyon rakamları artık tek hanelilerde. Türk parası 6 tane sıfır taşımıyor. Bu yükten kurtulduk. Eskiden bir milyon, birin yanında altı tane sıfır vardı. Kurtalan Ekspresi gibi. Başta 1 var, arkada 6 tane vagon var. Bu ağırlıktan kurtulduk ve belki onu da unuttunuz. Unutmayın, Türkiye'de enflasyon oldukça her sene hükümetler bir sıfır ekliyordu. Sabah gidiyordunuz esnafa 'fiyat belli değil öğleden sonra gel', öğleden sonra gidiyordunuz 'fiyat oturmadı akşam üstü gel' diyorlardı. Her üretilen mal ve hizmetin fiyatı günde üç, dört defa değişiyordu. 1999'da DSP-MHP-ANAP hükümetleri dönemi en yakın dönem olduğu için söylüyorum, memur maaşını alır döviz bürosuna gider dövize çevirirdi.

Türk parası itibarsız kalmıştı, herkes dolara endeksli bir hayat yaşamaya başlamıştı. Artık öyle bir dönem yok. Artık Türk parası güçlü ve itibarlı. Çok şükür 2 bin dolardan aldığımız fert başına milli gelir, bugün 10 bin 500 dolara çıktı.''

Arınç, bugün Yunanistan'ın iflas, İtalya'nın batma noktasında olduğunu, Portekiz, İspanya, İrlanda'nın neredeyse iflaslarını ilan edeceklerini belirterek, ''17 tane Avro Bölgesi'ndeki ülkenin 6 tanesinde hükümetler değişti, siyaset depreme uğradı. Çünkü başarısız oldular. Allah'a hamdolsun, biz IMF ile yolumuzu ayıralı 4 sene oldu. IMF'nin 23,5 milyarlık borcunu 2 milyar dolara indirdik. İyi bir noktadayız. Bu başarılarımız devam edecek'' dedi.

''Kim AK Parti'ye bakarsa kendine benzeyen bir yer görebiliyor''

AK Parti'ye her kesimden oy gelebildiğine dikkati çeken Arınç, şöyle devam etti:

''Her partinin bir kimliği vardır. Bizim de kimliğimiz, sol, sosyal demokrat, demokratik sol, ortanın solu, biraz kenarı, ötesi, sağın önü, merkezi, böyle bir şey değil. Bizim kimliğimiz muhafazakar ve demokrat kimliktir. Demokrat, 'demokrasiyi parti olarak beğenmiş, inanmış, özümsemiş olmak' demektir. Muhafazakar da gerici anlamında değil, milletin ortak değerlerine sahip olma noktasındadır. 'Millet neye inanıyor ve neyi kabul ediyorsa inanç, ahlak, sevgi değerleri olarak ona inanmak' demektir. Milletin ortak paydası muhafazakar değerler olunca AK Parti'ye her kesimden oy gelebiliyor. Bizim sandıktan çıkan oylarımıza bakın. Kendilerini sol olarak, milliyetçi olarak niteleyenlerde, şu veya bu şekilde niteleyenlerde, hepsinde ortak bir paydamız var. Hepsinden oy alabiliyoruz. Kim AK Parti'ye bakarsa en azından kendine benzeyen bir yer görebiliyor. Bizim böyle beğenilecek, böyle desteklenecek bir yönümüz var. Aynı zamanda biz ülkede ayrımcılık istemiyoruz. Aldığımız oylarda ve destekte bunun da payı vardır. Gerici, ilerici, Türk-Kürt, Sünni-Alevi veya bir başka ayrım geçmişte Türkiye'ye çok şey kaybettirdi.''

Hatay'ın büyükşehir belediyesi olacağını müjdeleyen Arınç, ''Allah kısmet ederse önümüzdeki günlerde çıkacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yasası ile Hatay Büyükşehir Belediyesi olacak. İlk büyükşehir belediye başkanımızın da AK Parti'li bir arkadaşımızın olmasını hepimiz istiyoruz'' dedi.