İnsanlık trajedisi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de yaşanan katliamlar için, "Kayıtsız kalmamız mümkün değil. Sınırımızda büyük bir trajedi yaşanıyor" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2012 Güncelleme 10 Haziran 2012, 01:46
İnsanlık trajedisi

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Trabzon Müzesi Kostaki Konağı'nda Suriye ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Davutoğlu, Suriye'de her gün bir insanlık trajedisi yaşandığını belirterek, "Buna bizim kayıtsız kalmamız mümkün değil. Suriye'de zulüm var. Sadece Beşar Esad yönetimi değil. Dünyanın neresinde olursa olsun kendi halkına zulüm eden, katliam yapan hiçbir yönetimi meşru bulmayız" dedi.

BEKLENTİ VAR MI?
Bir gazetecinin, "Çin Suriye konusunda geri adım atacak mı? Vetosunu kaldırması konusunda beklentimiz var mı?"soruları üzerine Davutoğlu, Türkiye'nin Ortadoğu meselesinde kaygılarının Çin ile ortak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

ÇİN İÇİN DE ÖNEMLİ
Çin için de Türkiye için de Ortadoğu'da istikrar son derece önemlidir. Çünkü Ortadoğu'nun her istikrarsızlığı Çin ve Türkiye için enerji kaynakları noktasında ciddi sıkıntı yaratmaktadır. Her iki ülke bu istikrarsızlığın düşürülmesini istemektedir. Aksi düşünülemez."