AK Parti, doktor cinayetini Meclis'e taşıyor

AK Partili bazı milletvekilleri, Doktor Ersin Arslan'ın Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde hasta yakını tarafından öldürülmesiyle ilgili araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Giriş Tarihi 19 Nisan 2012, 00:00 Güncelleme 19 Nisan 2012, 16:28
AK Parti, doktor cinayetini Meclis’e taşıyor

İÇİNDEKİLER

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, önergenin önümüzdeki hafta genel kurulda görüşüleceğini ifade etti.

Erdoğan " Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde görev yapan Doktor Ersin Arslan, maalesef cahilce bir saldırıya kurban gitmiştir. Göğüs cerrahisi uzmanı olan doktorumuz ve daha önce çeşitli dönemlerde saldırılara uğrayan sağlık çalışanlarımız kolay yetişmiyorlar. Bu güzel insanlar ömürlerini insan hayatını kurtarmaya adayan kişilerdir. Hayatlarının büyük bir bölümü eğitim, araştırma, ve ihtisasla geçmiştir. 17 yaşlarında cahil bir şahsın bir anlık cehaletine kurban edilmesi sadece doktorumuz için değil, Türk milleti ve ülkemiz içinde çok acı kayıptır. Ersin Arslan'ın görev şehidi oluşu adeta sözün bittiği yerdir. Son derece üzüntülüyüz. Bu konuda attığımızı ilk adım, bu kabul edilemez çirkin saldırıların sebep ve sonuçlarını tam anlamıyla ortaya koyacak, gerekli tedbirleri geliştirecek ve haksız saldırıları önleyecek, TBMM araştırma komisyonunun acil olarak kurulması yönünde attığımız ilk adımdır." dedi.

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl ile 20 AK Partili milletvekilinin önerge vererek komisyonun kurulmasını istediğini kaydeden Erdoğan, "Bu önergemiz 24 Nisan Salı günü genel kurula gelecek ve oylanacaktır. Yapılacak oylamanın ardından araştırma komisyon kurularak çalışmalarına başlayacaktır. Görevi başında uğradığı menfur saldırı sonucu görev şehidi olan rahmetli Dr Ersin Arslan'a Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları, sağlık camiası ve Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Umarım kurulacak bu araştırma komisyonunun yapacağı çalışmalar bundan sonra böyle acı olayların yaşanmasına engel olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.