Kılıçdaroğlu'nu sarsan istifa

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi ve finans özel danışmanı olan Prof. Dr. Vefa Tarhan bu görevi bıraktığını açıkladı

Giriş Tarihi 16 Nisan 2012, 00:00 Güncelleme 16 Nisan 2012, 12:36
Kılıçdaroğlu’nu sarsan istifa

İÇİNDEKİLER

ABD'de üç üniversitede finans dalında en iyi profesör seçilen ve şu anda Northwestern University Kellog School of Management ve Loyola University of Chicago'da finans alanında dersler veren Tarhan, istifasının nedeniyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Kariyerimde sıfırdan, dünyanın tanınan profesörlerinden biri durumuna gelerek az da olsa başarı kazandığımı düşünüyorum. Ancak, ülkem için önemli şeyler yapma ihtiyacını duyuyordum. Bunu da felsefesine yakın olduğum Cumhuriyet Halk Partisi kanalıyla yapmaya karar vermiştim.

"Bu anlamda bir misyonum vardı. O da çözüm odaklı planlar getirmekti. Bu amaçla maddi bir karşılık beklemeden Haziran ayından beri sabahın ilk ışıklarına kadar süren yoğun bir çalışma temposu içindeyim. Sonuç olarak önemli olduğunu düşündüğüm, orijinal ekonomik ürünler ortaya çıkardım ve sundum. Bu işlere aşina olan insanlar tarafından da takdir edilen çalışmalardı. Sayın Kılıçdaroğlu dahi defalarca çalışmalardan çok memnun olduğunu ifade etmesine rağmen bunlar yeteri kadar kullanılmadı".

Tarhan, yoğun çalışmalarına rağmen ortaya çıkan ürünlerin kullanılmamasının, "Bu adam iş yapmıyor" şeklinde bir algı yaratması ihtimalinin kendisini rahatsız ettiğine de işaret etti. Tarhan, "'İş yapıyorum ancak bunlar kullanılmıyor' diyemezdim. O nedenle bu kararı aldım" dedi.