Kardeşliğimiz çok yaşasın

Cumhurbaşkanı Gül'den 'Devlet Nişanı' alan Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, 'Yaşasın Türkmen-Türk kardeşliği' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mart 2012 Güncelleme 01 Mart 2012, 02:19
Kardeşliğimiz çok yaşasın

İÇİNDEKİLER

Türkiye ile Türkmenistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulduğu 29 Şubat 1992 tarihinin 20. yıl dönümünde, Türkmen Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Ankara'yı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde ağırladığı Berdimuhammedov'u, Büyük Şeref Kapısı'nın merdivenlerinde karşıladı. Berdimuhammedov, tören kıtasını "Merhaba asker" diyerek selamladı. "Sayın Cumhurbaşkanı, kadirli doğanım" diyerek konuşmasına başlayan Gül, "Türkiye ile Türkmenistan arasındaki köklü dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesi için yaptığınız katkılar her türlü takdirin üstündedir. Türk milleti adına zatı devletlerine Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek nişanı olan Devlet Nişanı'nı takdim etmekten şeref duyuyorum" dedi. Berdimuhammedov ise "İki ülke ilişkilerinin layık olduğu seviye 'iki devlet bir millet' ilkesidir. Aramızdaki kardeşlik bağlarımız, siyah taşa yazılmış gibidir, hiçbir zaman izini kaybetmeyecektir. Çok yaşasın Türkmen-Türk kardeşliği" diye konuştu.

İki ülke arasında ekonomi, adli, diplomasi ve turizm alanında 8 anlaşmaya imza atıldı. Gül ile Berdimuhammedov, "İki Ülke arasında Diplomatik İlişkilerin Kurulması'nın 20'inci Yıldönümü Vesilesiyle Ortak Bildiri" imzaladı.

MECLİS'TE KONUŞTU
Türkmen Lider, akşam saatlerinde TBMM'de bir konuşma yaptı. Berdimuhammedov Türkiye ile Türkmenistan'ın 'stratejik ortak' olduğunu, ticari ilişkilerin daha da gelişeceğini söyledi.