Bugün seçim olsa, büyükşehirlerdeki durum...

AK Parti'nin yerel seçimlerdeki oy oranı yüzde 52'ye çıktı.

Giriş Tarihi 01 Mart 2012, 00:00 Güncelleme 01 Mart 2012, 08:52
Bugün seçim olsa, büyükşehirlerdeki durum...

İÇİNDEKİLER

ORC Araştırma Şirketi'nce 16 büyükşehirde 22-27 Şubat tarihlerinde 15 bin 244 kişiyle yapılan "Büyükşehir Belediyelerinde Muhtemel Oy Oranları" araştırmasında, AK Parti'nin 'merkez parti' konumunu güçlendirerek 12 büyükşehirde açık ara birinci parti olduğu, dört şehirdeyse ikinci parti olarak rakibinin hemen arkasında yer aldığı belirlendi.

İki büyük kent el değiştiriyor

AK Parti'nin İstanbul ve Ankara'daki oy oranı yüzde 50'yi aşarken, bugün seçim olsa CHP, elindeki dört büyükşehirden Antalya ve Mersin'i kaybediyor ve İzmir ve Eskişehir'de de kritik durumda. Sonuçlara ilişkin ORC'nin yaptığı analizde, sadece İzmir ve Eskişehir'de birinci parti olan ve

14 şehirde 3 ve 4'ncü durumdaki CHP'nin, ilk seçimde üçüncü parti olarak 'ana muhalefet' olma özelliğini de kaybedebilir.

Kırsalda da büyük yıkım riski var

CHP'nin çok hızlı şekilde oy kaybettiği belirtilen araştırmada, "Metropollerde hızla oy yitiren CHP'nin kırsalda daha büyük yıkımlarla karşılaşması sürpriz olmayacaktır. MHP ise oy oranını kısmen artıracaktır. CHP'deki düşüşün sürmesi halinde yerel seçimlerde 2. parti olabilme ihtimali az da olsa vardır. BDP oy oranını artırmakla birlikte Diyarbakır haricinde büyükşehir belediyesi kazanamayacaktır" denildi.

(Star gazetesi)

AK Parti Antalya'yı MHP Mersin'i alıyor

Partilerin oy oranları ise (yüzdelik oranlar) şu şekilde gerçekleşiyor: