Okay: Tüzük kurultayı için 330 imza topladık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun işaret ettiği tüzük kurultayı için 3 günde 330 imza topladıklarını açıkladı.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2012, 00:00 Güncelleme 14 Ocak 2012, 17:56
Okay: Tüzük kurultayı için 330 imza topladık

İÇİNDEKİLER

Okay, ''Sayın Genel Başkan, tüzük kurultayı yapılması taahhüdünün arkasında durmalı.'' dedi.

'Yeniden CHP Taban Hareketi' adına yazılı açıklama yapan Okay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, tüzük kurultayı için imza toplanması halinde tüzük kurultayını toplayacağı yönünde söz verdiğini hatırlattı.

Tüzük kurultayı için başlatılan kampanya çerçevesinde, delegelerden 3 günde 330'dan fazla imza toplandığını ifade eden Okay, buna karşın, kurultayı toplamamak için bahane üretildiğini belirtti.

Okay, ''Demokrasiden kaçarak demokrat olunmaz. Sayın Genel Başkan taahhüdünün arkasında durmalı.'' dedi.

CHP'de tüzük değişikliği ile seçimli kurultay için imza sayısının düşürüleceğini ifade edenler bulunduğunu belirten Okay, "Bu kişiler CHP'nin tarihini ve önceki uygulamalarını bilmiyorlar demektir. Seçimli olağanüstü kurultay için çağrı sayısı 2003 kurultayında yüzde 50'ye çıkarılmadan önce yüzde 20 idi. Kaldı ki Siyasi Partiler Kanunu'ndaki rakamda yüzde 20'dir. '' ifadelerini kullandı.

Okay, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun taahhüdünün arkasında duracağını düşünmek istediklerini belirterek, tüzük değişikliği ile taahhüt edilen parti içi demokrasi talebinde bulunduklarını ifade etti.