Kritik ziyaret

ABD başta olmak üzere dünya medyası Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun İran ziyaretini manşetine taşıdı... Tahran'daki görüşmelerde, Hürmüz'deki gerginlik, PKK, Suriye ve Irak konuları masaya yatırıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ocak 2012 Güncelleme 06 Ocak 2012, 01:19
Kritik ziyaret

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kritik İran ziyareti devam ediyor. Dünya medyası, Davutoğlu'nun Tahran temaslarına geniş yer ayırırken, gündemin Hürmüz'deki İran-ABD gerginliği, Suriye, Irak ve PKK olduğuna dikkat çekiliyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tahran'daki temasları çerçevesinde önceki gece İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ile görüştü. 2 saat süren görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Salihi ile çalışma yemeğinde buluştu. Davutoğlu dün ise İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Said Celili ile bir araya geldi. Ardından Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'la görüştü.

'KOMŞULARIMIZ ENDİŞE ETMESİN'
Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta yaşanan gerginlik konusundaki hassasiyetini ikili görüşmelerde anlatan Davutoğlu'nun gerekli mesajları da verdiği belirtiliyor. NATO kalkanının Türkiye'ye konuşlandırılması kararının ardından Tahran'ın rahatsızlığı konusunda da bir açıklama yapan Davutoğlu, "Türkiye'nin komşularına saldırmak için bir planı yok. Kimse endişe etmesin. İran'da bu sistem olsa saygı duyardık" dedi. Dünyanın en etkili gazetelerinden Washington Post, Davutoğlu'nun ziyareti konusunda, "Bölgede istikrarın sağlanması için son derece önemli bir ziyaret" Dışişleri Bakanı Ahmet yorumunu yaptı.

OKUL AÇTI
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran ziyaretinin ikinci gününde Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği İlköğretim Okulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Açılış kurdelesini İranlı meslektaşı Ali Ekber Salihi ile birlikte "Allah hayırlı, mübarek etsin. Hayırlı eğitimler. Ya Allah, Bismillah" diyerek kesen Bakan Davutoğlu, öğrencilere başarılar diledi.