Uludere mesaisi

Cumhurbaşkanı Gül'ün, yeni yılda ilk olağan görüşme trafiğine Uludere olayı damga vurgu. Gül, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Özel ve MİT Müsteşarı Fidan'la görüştü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ocak 2012 Güncelleme 05 Ocak 2012, 02:25
Uludere mesaisi

İÇİNDEKİLER

Devletin zirvesi dün 35 sivilin hayatını kaybettiği Uludere olayını konuştu. 2012 yılının ilk olağan görüşmeleri dün Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı daha sonra da Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'i kabul etti. Görüşmelerin ana gündem maddesini Uludere oluşturdu. Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Özel, pazartesi günü görüşmüş ve Uludere olayını değerlendirmişlerdi. Daha sonra Bakanlar Kurulu'na katılan Erdoğan, toplantıda bölgeye giden bakanlardan bilgi almıştı. Yaklaşık 2.5 ay sonra ilk kez Köşk'e çıkan Erdoğan'ın, bakanlardan aldığı bu bilgileri Cumhurbaşkanı Gül'e aktardığı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'ın son olağan görüşme toplantısı 20 Ekim 2011'de gerçekleşmişti.

ÖZEL' DEN BRİFİNG
Cumhurbaşkanı Gül, yaklaşık 1 saat 40 dakika süren Erdoğan'la görüşmesinin ardından Genelkurmay Başkanı Org. Özel'i kabul etti. Özel, 35 sivilin yaşamını yitirdiği Uludere olayıyla ilgili detaylı brifing verdi, idari soruşturmanın ilk sonuçlarını da Gül'e aktardı. Org. Özel'in Pazartesi günü Erdoğan'a verdiği detaylı bilgileri Cumhurbaşkanı Gül'le de paylaştığı öğrenildi.

İHA GÖRÜNTÜSÜ
Kuzey Irak sınırındaki söz konusu grubun, önce aydınlatma fişeği, ardından yapılan tüm uyarılara rağmen ilerlemeye devam ettiğini ve "terörist sızması" görüntüsü verdiğini aktardı. Genelkurmay Başkanı Org. Özel, Pazartesi günü yapılan görüşmede Başbakan Erdoğan'a İHA'lardan gelen grubun hareketine ilişkin görüntülerin fotoğraflarını da gösterdiği ortaya çıktı.