Erdoğan: Ben söylemiştim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Makedonya ziyareti öncesi BDP'nin meclise dönmesini değerlendirdi.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 29 Eylül 2011, 11:24
Erdoğan: Ben söylemiştim

İÇİNDEKİLER

Erdoğan 'Ben BDP'nin meclise geleceğini söylemiştim. Aynı şeyi CHP için de söylemiştim.' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya ziyareti öncesi açıklama yaptı.

Mevcut ilişkilerimizi geliştirmek için yeni yollar arayacağız. Makedonya ile 600 yıla varan müşterek bir dostluğa sahibiz. Bunlar dışında sağlam bir akrabalığa sahibiz. Orada temaslarda bulunacağız. Siyasi ve ekonomik alanlardaki çalışmalar hakkında bilgi alacağız. Türkiye bağımsızlığını kazanmasından bu yana Makedonya Cumhuriyeti'ni her alanda desteklemiştir ve bundan sonrada her alanda destekliyecektir. NATO üyeliği noktasında destek vereceğiz.

Başbakan Erdoğan açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BDP'nin meclise dönmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Ben BDP'nin meclise geleceğini söylemiştim. Aynı şeyi CHP için de söylemiştim. Anayasa görüşmelerinde mecliste grubu olanlar ile adım attık. Yemin edip gruplarını oluşturduktan sonra heyetimiz aynı şekilde onlarada randevu mektubunu yazar cevap vermeleri halinde heyetimiz onlarıda ziyaret eder. Dünkü görüşme olumlu geçmişti umarım diğer görüşmelerde olumlu geçer ve bu işi bir an önce bitiririz.

Muhsin Yazıcıoğlu olayı ile ilgili ortaya çıkan görüntüleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Ben görüntüyü şahsen izlemedim. Savcılık zaten işin takibini yapıyor. Hızlı bir şekilde neticelendirilir ve herkesinde gönlü rahata erişir.

Batman'da son yaşanan olaylar ve öğretmen kaçırma olayları ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Biz bu olayları ne kadar çok ekranda ve yazılı medyada tutarsak terör örgütünün propagandasına yardımcı olmuş oluruz.