Erdoğan'ın muhalefete 'şerefsiz' cevabı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler toplantılarına katılmak için gideceği ABD'ye hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yaptı.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 19 Eylül 2011, 17:31
Erdoğan’ın muhalefete ’şerefsiz’ cevabı

İÇİNDEKİLER

Erdoğan, internete sızan MİT-PKK görüşmesi iddialarıyla ilgili muhalefet liderlerinin eleştirilerine cevap verdi. Erdoğan, bir gazetenin "PKK-MİT görüşmesiyle ilgili yeni bir bilgi var mı?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Bu soru için teşekkür ederim. Ana muhalefet partisi ve muhalefet önce siyasi terimleri kavramları iyi öğrenemedikleri için gerçekten Türkiye siyasette şu anda bir sıkıntıyı yaşıyor. T.C. Başbakan'ı hiçbir zaman devlet, adayla veyahutta bu tür kişilerle görüşme yapamaz gibi bir yaklaşım içinde olmamıştır. Hükümet olarak biz yapmadık, ama devlet olarak bu görüşmeleri yaptığımızı ben parlamentoda dile getirdim. Orada bunlar görülür ve benim şahsımın veya hükümet üyesi arkadaşlarımın, hatta MKYK vesaire bu arkadaşlarımdan birisini ispat etsinler dedim, etmezlerse şerefsizdirler, alçaktırlar dedim. Yapabildiler mi?

Devletin müsteşarı herkesle görüşmeler yapar. Niye? İz sürecek, suçluyu tespit edecek ve benim özel temsilcim olarak da giden yine devlet görevlisi olarak müsteşar yardımcılığı görevinde göndermişimdir. Yine MİT müsteşarıyla gitmiştir. Bunlardan kaçan biri değil, bunları söyleyen birisiyim. Bunu dün de söyledim, bugün de söyledim, yarın da söylerim.

Siz netice almak istiyorsanız bunları yapmak zorundasınız. Söyledikleri sözleri yine aynen kendilerine iade ediyorum. Lütfen önce hükümet nedir, devlet nedir? Bunu bir öğrensinler.

Diğer konuya gelince nereden sızmıştır, nerden sızmıştır, bunun incelemelerini MİT yapmıştır, yapmaktadır. Bu tür şeyleri MİT, bütün kamuoyuyla paylaşma durumuna girmesin. Ama kimse de bunun üzerinden istihbarat teşkilatımızı vurmaya yeltenmesin."