Büyüklük yaptık

Erdoğan, Mavi Marmara'ya yapılan saldırının, aslında bir savaş nedeni olduğunu belirterek, "Fakat biz Türkiye'nin büyüklüğüne yakışanı yaptık ve bunu sabırla karşıladık" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2011 Güncelleme 12 Eylül 2011, 01:27
Büyüklük yaptık

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan'ın, geçen hafta El Cezire Televizyonuna verdiği röportajın 2. bölümü dün yayınlandı. üzerinden Mavi Marmara saldırısının hiçbir uluslararası hukuk kuralına uygun olmadığını söyleyen Erdoğan, "Aslında bu bir savaş nedenidir. Fakat biz Türkiye'nin büyüklüğüne yakışanı yapalım diyerek, bunu sabırla karşıladık" dedi. Başbakan şöyle devam etti: İsrail bugüne kadar yapmış olduğu uygulamaların, yanına kar kalmayacağını görmesi lazım, görecek. İsrail şunu bilecek; işgalle, tehditle hiçbir yere varılamaz. Bunu görmesi lazım. Şu anda Filistin'le olan münasebetlerinde, Filistin'e yönelik, işgal ettiği topraklardan tamamen çekilmesi lazım.

GAZZE'YE HASRETİM
Erdoğan, bütün dünyanın gözünün üstünde olduğu "Arap Baharı" gezisi öncesinde merakla beklenen olası bir Gazze ziyareti hakkında da çarpıcı açıklamalar yaptı. "Gazze'deki kardeşlerimin bizi beklediğini biliyorum" diyen Erdoğan, "Ben de Gazze'nin özlemi içerisindeyim, hasreti içerisindeyim. Er veya geç Gazze'ye inşallah Rabbim ömür verirse gideceğim" diye konuştu.

ESAD'A SON UYARI
Suriye konusuna da değinen Başbakan, "Binlerce insan şu anda Suriye'de öldürülüyor. Söylenen ne; kendi halkı için terörist diyor. Bunlar, teröristlerin arasında silah var, biz teröristleri öldürüyoruz diyor. Sayın Esad, peki denizden Lazkiye'yi bombalarken burada sen o tek noktayı, tek hedefi nasıl buluyorsun, buna nasıl oluyor da, 'Biz teröristleri öldürüyoruz' diyorsun? Artık bizim son sözlerimizi söyleme zamanına geliyoruz. Çünkü çıkmaz sokağa Sayın Esad'ı biz sokmadık, maalesef kendisi ve yanındakiler onu oraya soktu" ifadesini kullandı.

İKİ UÇAK DOLUSU TÜRKİYE İŞADAMI GİDİYOR
İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Mısır'daki yeni döneme tanıklık etmek, değişim sonrasında iki ülke ekonomik ilişkilerini daha da geliştirmek için Erdoğan'ın liderliğinde, iki uçakta 280 kişilik heyetle Kahire'ye gideceklerini bildirdi. Büyükekşi, yeni dönemde Türkiye ve Mısır ekonomik işbirliği imkanlarının daha fazla gelişeceğine inandıklarını ifade etti.

KİMSE TÜRKİYE'YE ŞANTAJ YAPAMAZ
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, teröre destek verenlerin mutlaka karşılık göreceğini söyledi. Davutoğlu, "Türkiye'yi kimse zaafa uğratamaz. Hiç kimse Türkiye'nin gücünü test etmeye kalkmamalıdır... Bize hiç kimse şantaj yapacak hadde sahip değildir. Türkiye bunun gereğini yapacak güce sahiptir" diye konuştu.