CHP'den içkisiz resepsiyon!

Giriş Tarihi 09 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 09 Eylül 2011, 22:15
CHP’den içkisiz resepsiyon!

İÇİNDEKİLER

CHP 88'nci kuruluş yıldönümünü Parti Genel Merkezi bahçesinde verilen resepsiyonla kutladı. Ancak CHP'nin geleneksel resepsiyonlarının aksine bu kez müzik yayını ve davetlilere içki servisi yapılmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, içkisiz resepsiyonun nedenini "son dönemde yaşanan dramlar" şeklinde açıklarken, içki servisi yapılmamasına tepki Tunceli Milletvekili Kamer Genç'ten geldi. Genç, "Kuruluş yıldönümünü insanlar eğlenerek kutlamalı, içkisiz resepsiyon anlamsız" sözleriyle tepki gösterdi.

CHP'nin 88'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle parti genel merkezinin bahçesinde resepsiyon verildi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 1 Ekim'de Meclis'in açılışı nedeniyle yapılan resepsiyonun şehitler nedeniyle iptal edildiğini açıklamasının ardından CHP de kuruluş yıldönümü resepsiyonu için orta yolu "içki servisi ve müzik yayını" yaptırmayarak buldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilerin, resepsiyonda içki olmamasının özel bir nedeni var mı?" sorusu üzerine "Özel bir nedeni, son dönemde yaşandığımız dramlar diyelim" karşılığını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ise 1 Ekim resepsiyonunun iptal edilmesi ve şehitler nedeniyle resepsiyonu içkisiz ve müziksiz yapma kararı aldıklarını söyledi. Resepsiyonda davetlilere meyve suyu ve kola ikram edildi.

"İÇKİSİZ RESEPSİYON ANLAMSIZ"
İçki servisi yapılmamasına Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise tepki gösterdi. Genç, 1 Ekim'deki TBMM resepsiyonunun "şehitler" gerekçesiyle iptal edilmesini "facia" olarak nitelendirirken "Matem tutacaklarına çocukların ölmesini önlesinler" dedi. CHP'nin kuruluş yıldönümü resepsiyonunun içkisiz yapılmasının "anlamsız" olduğunu belirten Genç, "Sosyal demokrat bir partinin kuruluş yıldönümünü insanlar eğlenerek kutlamalı. İçki, insanların sevincini, neşesini artıran bir araç. İçkili kutlama sevinci artırır" diye konuştu.

BAYKAL KATILMADI
Resepsiyona CHP milletvekilleri, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Parti Meclisi üyeleri ve çok sayıda partili katılırken, Parti Okulu açılışında Kılıçdaroğlu ile birlikte kurdele kesen eski Genel Başkan Deniz Baykal ise katılmadı. Kılıçdaroğlu, resepsiyonda masaları tek tek gezerek konuklarla sohbet ederken eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile sohbetin konusunu ise Avrupa'daki parti okulları oluşturdu.

"BAHÇEDE YAZLIK SİNEMA NİYE OLMASIN"
Gazetecilerle de sohbet eden Kılıçdaroğlu, parti genel merkezi bahçesinde çeşitli etkinlikler yapmayı parti yöneticileriyle konuştuklarını ifade ederek "Neden bir yazlık sinema olmasın gecekondulardaki çocuklar için. Varoşlardan çocuklar alınır, kolalarını gazozlarını içerler. Sonra götürülürler" dedi. Genel Merkez binasının etrafında öğrenci yurtları olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, partiye fotokopi makineleri koyabileceklerini, öğrencilere de belli miktarda ücretsiz fotokopi çekme imkanı sağlayabileceklerini kaydetti.

"ODTÜ'NÜN ORTASINDAN YOL MU GEÇER?"
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ kampüsünün ortasından yol geçirme planını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Öğrenciler kabul ediyor mu, etmiyor. Ben öğrencilerden yana tavır koymak durumundayım. ODTÜ'nün ortasından yol mu geçer Allah aşkına? Eskiden Atatürk Bulvarı vardı değil mi, Çankaya'ya çıkan? Ne kadar güzel bir bulvardı orası. Siz hiç kentin merkezinden otoban geçtiğini gördünüz mü? Bizde geçti. Tam bir facia, kent öldü" diye konuştu.

"PROTOKOLDE BÜTÜN ÇÖZÜMLER VAR"
Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin tutuklu milletvekilleriyle ilgili 1 Ekim'den sonra tavırlarının ne olacağını sorması üzerine "O konuda bir protokolümüz, ortak basın açıklamamız var zaten. Basın açıklamasının altındaki imza sahipleri imzalarını inkar etmediler. Okunursa orada bütün çözümler var" dedi. Tutuklu milletvekilleri konusunda uluslar arası anlaşmaların uygulanmasını AK Parti'nin de kabul ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu sorundan Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Barolar Birliği Başkanı, mesleğinden istifa eden Genelkurmay Başkanı, anamuhalefet olarak siz rahatsızlığımızı ifade ediyoruz. Bu kadar geniş bir ortak payda var, ama çözüme gelince yok. Herhalde çözüm bulunacak. Çözüm olmazsa o zaman söylemler samimi değil" diye konuştu.

"PARLAMENTOYA DÜŞÜN GÖREV VAR İRADESİNİN ARKASINDA DURMAK"
Kılıçdaroğlu, "Uzun tutukluluk süreleriyle ilgili yasal düzenleme yeni yasama döneminde sizin için aciliyet ifade ediyor mu?" sorusunu cevaplarken "Eğer parlamentonun iradesi tutukluluk süresini kısa tutmuşsa, yargı kararıyla bu süre uzamışsa o zaman parlamentoya düşen bir görev var, ilk iradesinin arkasında durmak. İlk irade kısa süreli bir tutukluluk dönemiydi, bunun yapılması lazım" diye konuştu.

"RAPOR YAKINDA ÖNÜME GELECEK"
Kılıçdaroğlu, eski CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün Yenimahalle'de imar rantı iddialarıyla ilgili hazırlanan raporu sorması üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın raporu tamamlamak üzere olduğunu, yakında bu raporun önüne geleceğini belirtti.