Demokrat Parti'de toplu istifa

Demokrat Parti (DP) Kocaeli il yönetiminden 20 kişi istifa etti. Bu sayede yönetimde yalnızca DP il Başkanı Kadir Ayhan kaldı. Tüzük gereği il yönetimi düştü.

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 16 Temmuz 2011, 16:47
Demokrat Parti’de toplu istifa

İÇİNDEKİLER

Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi birleşmesiyle oluşan ancak beklediği başarıyı yakalayamayan DP'de 12 Haziran genel seçimlerinden önce bazı partililerin AK Parti'ye geçmesinin ardından il yönetiminden 20 kişinin görevinden istifa etmesi partiye iyice kan kaybettirdi. Daha önce yaşanan istifalardan dolayı 30 kişilik yönetimden dün yaşanan istifalardan dolayı yalnızca başkan Kadir Ayhan kaldı. Ancak tüzük gereği yönetim kurulu düşmüş oldu.

DP il yönetiminden geçtiğimiz aylarda Neşe Beşer, Salih Fırat istifa ederken Hasan Ekşi hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz hafta ise Cemil Cahit Çanga, İsa Satır, İbrahim Şişman ve İsmail Kaymaz hem yönetimden hem de partiden istifa etmişti. Basın toplantısı yapan il yönetiminde kalan 19 kişi ve bir disiplin kurulu üyesi de istifa ettiklerini açıkladı.

Sonay Restorant'ta bir araya gelen Ural Topal, Süleyman Süzer, Hüseyin Durumer, Mustafa Aydemir, Mustafa Yıldız, Necmettin Hücümen, Serpil Şerefhanoğlu, Suzan Çoker, Teoman Aydınoğlu, Serkan Emek, Neşe Başer, Necdet Çelik, Soner Kızgınkaya, Ali Yılmaz, Soner Merttürk, Gürkan Dilber, Mennan Eyüpoğlu, Mekerrem Ocakoğlu ve Selçuk Üstün ile il disiplin kurulu üyesi Kemal Kaser istifa ettiklerini açıkladı.