Bile bile yaptılar

Erdoğan, 'tutuklu vekil' krizi için 'Aday yaparken böyle olacağını biliyorlardı. Amaçları yasaları zorlamak' dedi ve ekledi: Millet boykot değil hizmet istiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2011 Güncelleme 28 Haziran 2011, 08:14
Bile bile yaptılar

İÇİNDEKİLER

Meclis, son dönemlerin en kritik oturumuna hazırlanırken, Başbakan Tayyip Erdoğan'dan muhalefete sert çıkış geldi. MGK toplantısının ardından Meclis'e geçerek Genel Kurul'daki oylama ve yoklama işlemleri için parmak izi veren Erdoğan, tutuklu vekillerle ilgili şöyle dedi:

* Halkımız bizi parlamento çalışmalarına katılmak üzere buraya gönderdi. Biz de yasama organı olarak ne gerekiyorsa, burada onu yapmanın gayreti içinde olacağız.

'MECLİS'TE KONUŞURUZ'
* Millet bizden boykot istemiyor, "Git orada benim haklarımı savun, benim sorunlarımı orada çöz" diyor. Onun için bizim ilk, en önemli hedefimiz inşallah yeni bir anayasayı yapma teşebbüsünde bulunmaktır.

* Meydanlarda hep birlikte bunun sözünü verdik. Hep birlikte bunun sözünü verenler, gelirler parlamentoda otururuz, konuşuruz, nerede bir sıkıntı, sorun varsa bu sorunları çözmenin gayreti içinde oluruz.

'MAHKUMİYET ORTADA'
* Hatip Dicle'yle ilgili konu çok net ortada zaten. Mart ayına dayanan bir süreç var. Mahkumiyet kararı ortada.

* Aslında gerek siyasi partiler, gerekse bağımsız aday olanlar ne olacağını bile bile bu adımları attılar. Bu tür sıkıntıların olabileceğini bilerek bu adımları attılar. Başka aday mı bulamadılar da bu sıkıntıların olacağını bildikleri insanları aday yaptılar?

* Demek ki burada amaç yasaları zorlamak suretiyle yeni gerilimlere zemin hazırlamaktı.

KILIÇDAROĞLU: ADIM ATIN
MHP ve BDP'nin net tutumlarının ardından, gözler CHP'ye çevrildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi rahatlatacak karar bekliyoruz" diyerek, kulaklarının mahkemelerde olduğuna vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu, "Herhangi bir mahkumiyet kararı yok, bu yüzden yasal düzenlemeye de gerek yok. Mahkemeden güzel bir karar bekliyoruz" dedi.