12 Haziran'da bir de 7 muhtar seçilecek

Siyasi partilerin toplam 85 milletvekilini parlamentoya göndermek için kıran kırana yarıştığı İstanbul'da, 5 mahalle ve 2 köyde de muhtar seçimi heyecanı yaşanıyor.

Giriş Tarihi 08 Haziran 2011, 00:00 Güncelleme 08 Haziran 2011, 12:03
12 Haziran’da bir de 7 muhtar seçilecek

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri kapsamında hastalık, ölüm veya istifa nedeniyle boşalan 7 muhtarlık için de seçim yapılacak.

Genel seçimlerin gölgesinde kalmış gibi görünse de muhtarlık seçimleri mahalle ve köylerde adayların çekişmeli seçim çalışmalarına sahne oluyor.

Seçim sonucunda, üç bölgede 85 milletvekilini parlamentoya göndermeye hazırlanan İstanbul'un Şile ilçesinin Göçe ve Kurfallı köyleri, Beyoğlu ilçesinin Ömer Avni ve İstiklal mahalleleri, Fatih ilçesinin Molla Gürani Mahallesi, Maltepe ilçesinin Feyzullah Mahallesi ve Tuzla ilçesinin Mescit Mahallesi'ne muhtar seçilecek.

Göçe köyünde, köylünün üzerinde uzlaştığı bir isimle seçime gidilirken, Kurfallı köyünde 2, Beyoğlu ilçesinin Ömer Avni mahallesinde 2, İstiklal mahallesinde 3, Fatih İlçesi Molla Gürani Mahallesinde 7, Maltepe ilçesi Feyzullah Mahallesinde 8, Tuzla ilçesi Mescit Mahallesinde 4 olmak üzere toplam 26 aday muhtar olmak için yarışacak.

Beyoğlu Ömer Avni Mahallesi muhtarlığı Mehmet Şükrü Ildır'ın 9 ay önce vefat etmesiyle boşaldı. Ildır'ın yerine atanan birinci aza Ayşen Bingöl ile Metin Çakmaksoy, 12 Haziranda muhtar olabilmek için çalışıyor.

Vekil muhtar Ayşen Bingöl, doğma büyüme Ömer Avni Mahalleli olduğunu belirterek, hayat hikayesini anlatan broşürü kapı kapı dolaşarak seçmen kağıtlarıyla birlikte dağıttığını anlattı.

Fazla olmamak kaydıyla duvarlara fotoğraflarını da astığını anlatan Bingöl, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta açtığı sayfayla da kendisini tanıttığını söyledi.

Beyoğlu İstiklal Mahallesi muhtarı Bekir Çağlar, seçimlerde milletvekili adayı olmak için istifa etti. Adaylar arasına giremeyen Çağlar, eski görevine de dönemedi. 12 Haziran'da Çağlar'dan boşalan muhtarlık için Veysel Kahya, Ali Gergin ve Yalçın Biçer yarışacak.

Fatih Molla Gürani Mahallesi muhtarlığı ise Süheyla Ak'ın yaklaşık 6 ay önce rahatsızlığı nedeniyle istifa etmesi üzerine boşaldı. Seçimlerde 7 aday muhtar olmak için yarışacak. Mahallede Akif Ak, Hasan Baysal, Yusuf Altınkaya, Nihat Erlik, Murat Şahinoğlu, Aynur Küçük ve Nadir Yeter muhtar olmak için çekişiyor.

Maltepe Feyzullah Mahallesi Nedim Büyükyılmaz, 3-4 ay önce rahatsızlığı nedeniyle muhtarlığı bıraktı. Seçimlerde şu anda muhtarlık görevini yürüten 3. aza Satılmış Horuz ile Mehmet Kamil Büyükyılmaz, Emine Tezer, Murat Şavran, Huriye Koçak, Yasemin Yıldız, Ufuk Demirel ve Selda Ersoy adaylık için yarışıyor.

2 MUHTAR DA MAKAMDA KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

Tuzla Mescit Mahallesi muhtarlığı ise iki yıl hizmet veren Hüseyin Toktaş'ın (59) makamında kalp krizinden vefatıyla boşaldı. Toktaş'ın yerine atanan birinci aza Hasan Aksoy da (50) iki ay görev yaptıktan sonra yine makam odasında kalp krizinden öldü. İki ay içerisinde aynı mahallenin iki muhtarının da kalp krizi sonucu makamlarında ölü bulunması mahalle halkı tarafından şaşkınlık ve üzüntüye yol açtı.

Seçimde bir ay önce atanan ikinci aza Tevrat Akman ile Sinoplu Mustafa Uysal, Ordulu Muammer Tombul ve Giresunlu Ramazan Aydın yarışacak. Tevrat Akman, seçim atmosferinin çok çekişmeli olduğunu ifade ederek, seçimin Karadenizliler arasında geçeceğini söyledi.

KÖYLÜ MUHTARINI SEÇİMDEN ÖNCE SEÇTİ

Şile Göçe köyü muhtarı İhsan Bilir, rahatsızlığı nedeniyle muhtarlık görevini bıraktı. Bunun üzerine köy halkı, emekli öğretmen Hilmi Aygün'e muhtar olma teklifini götürdü. Aygün, ''Köylünün ısrarı üzerine bu görevi kabul ettim. Onlar bir araya gelmişler ve beni muhtar seçmeye karar vermişler. Ben de 'Siz beni layık görüyorsanız, ben de memnuniyetle kabul ederim' dedim. Sonucu seçimin ardından göreceğiz'' diye konuştu.

Şile ilçesinin Kurfallı Köy Muhtarlığı Kemal Özarslan'ın rahatsızlanması üzerine ayrılmasıyla boşaldı, seçimde İrfan Çaplı ve Muhittin Konca köyün muhtarı olmak için çalışıyor.