"Kaset olayından sonra CHP bozuldu"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP'de'"kaset olayından sonra her şeyin bozulduğunu' ileri sürdü...

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 30 Mayıs 2011, 17:41
Kaset olayından sonra CHP bozuldu

İÇİNDEKİLER

Türker, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, "2002 yılında bir sivil darbe iktidara gelen AK Parti'nin daha yerleşik olabilmesi için her şeyin yapıldığını" savundu.

DSP'nin, 2007 seçimlerine girmeyerek CHP'ye destek verdiğini, Deniz Baykal'ın genel başkanlığı döneminde bu desteği önemseyerek, "hiçbir zaman DSP'nin bünyesine el atmadığını" anlatan Türker, "Ama kaset olayından sonra o camiada her şey bozuldu. Daha aday olduğu gün Sayın Kılıçdaroğlu, 'Ordu ve Eskişehir belediye başkanlarını istiyorum' dedi. Bu, bir kişinin komşusuna 'senin eşinde gözüm var' demeye benzer ve siyasi ahlaksızlıktır. Bu ahlaksızlığı halen sürdürüyorlar" şeklinde konuştu.

Seçimin, "bir belediye başkanlığı seçimine dönüştüğünü" iddia eden Türker, Ankara'da güneyde 500 bin kişilik bir şehir kurulacağı yönündeki projenin, 17 yıl önce gündeme getirilen "Güney Ankara" projesi olduğu söyledi. Bunun bir partinin genel politikası değil, bir şehirdeki yerel politikası olabileceğini dile getiren Türker, "Tıpkı 17 yıl önce DSP'nin hala da gündeminde olan belediye başkanlığı seçim bildirgesindeki kanal projesini ele almaları gibi... Bunlara 'çılgın' diyorlar. Bunlar bence çılgından çok olsa olsa yılgın projelerdir" dedi. Türker, konuşmasında, partisinin seçim bildirgesinde yer alan taahhütleri hakkında da bilgi verdi. Her evden en az bir kişinin iş sahibi olmasını sağlayacaklarını, asgari ücretin yoksulluk sınırının altında olmayacak şekilde düzenleneceğini anlatan Türker, ekonomi modelinde borçlanarak değil, üreterek büyümenin hedef alınacağını, bölgeye özgü üzüm, incir, zeytin, haşhaş gibi ürünlerin milli değer ilan edilerek, her türlü devlet desteğini verileceğini söyledi.

Türker, sağlık hizmetlerinin devlet tarafından bedelsiz karşılanacağını, 2023'e kadar üniversiteye giriş için sınav yapılmayacağını ifade etti. AK Parti'nin 2023 vizyonunun çağdaş bir Türkiye olduğunu düşünmediğini belirten Türker, "Çünkü, şu ana kadar yalanlama yok, İstanbul'un bazı AKP'li belediyelerinde sosyal hizmet danışmanlığı yapan bir hanımefendi 'artık zamanı geldi, erkek 4 kadınla evlenmelidir' diyor. Ben buna, AKP'yi destekleyen tüm kadınların dikkatini çekmek istiyorum. 2023 vizyonunda size ortak öneriliyor" dedi.

Masum Türker, kadına şiddetin kesinlikle cezalandırılacağını, ev kadınlarının, liseye başlayan her öğrencinin, er ve erbaşların sigortalanacağını ifade ederek, "Bakın askerliği kısaltacağız, demiyorum. Bu, Türkiye'nin yavaş yavaş gücünü kaybedip, bölünme aşamasında ortadan kalkması demektir. Devlet, kendisini var eden vatandaşlarının güvencesini sağlamakla mükelleftir. Bunu yapamıyorlarsa gitsinler, biz yerlerine geçer gerekeni yaparız" diye konuştu. Atatürk milliyetçiliği ve ulusal bütünlüğün korunması gerektiğini anlatan Türker, herkesin istediği dili konuşabileceğini, anadilini öğrenmesinin önünde engel bulunmadığını kaydederek, "Ancak Türkiye'nin resmi dili Türkçe olmalıdır" dedi.

Masum Türker, bir soru üzerine, partisi için baraj sorunu olmadığını ifade ederek, "Seçim çalışmalarına yüzde 14 gibi bir hedefle başlamıştık. Yüzde 20'ye yakın kararsız var, azalacağına artıyor kararsız sayısı. Kararsızlardan fazlaca oyun bize yöneleceğine inanıyorum. Yüzde 14 hedefimiz yüzde 20'lere kadar çıkabilir" şeklinde konuştu. İzmir'de vatandaşların hem AK Parti'den hem de CHP'den şikayetçi olduğunu savunan Türker, İzmir'de yüzde 25'in üzerinde oy alacaklarına inandığını dile getirdi. Cizre'de bir öğrenci yurduna molotofkokteyl atılmasına ilişkin bir soru üzerine Türker, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını, devletin derhal gerekli önlemi alması gerektiğini söyledi.