CHP'den Bartholomeos'a ziyaret

CHP heyeti Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaret etti. Ziyaret sonrası yapılan açıklamada, "Yaşadıkları sorunları anlattılar" denildi.

Giriş Tarihi 10 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 10 Mayıs 2011, 13:24
CHP’den Bartholomeos’a ziyaret

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamalıgil ve CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Mari Gormezano ile birlikte Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat içeride kalan CHP heyetini temsilen çıkışta bir değerlendirme yapan Korutürk, "Yaşadıkları sorunları anlattılar. Sorunların hepsi Lozan antlaşması içerisinde kalınarak çözülecek sorunlar, takip edeceğiz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk ve beraberindeki heyet, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaret etti. Fener Rum Patrikhanesi'nde gerçekleşen ziyaret yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşme sonrasında bir değerlendirme yapan Korutürk, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Mari Gormezano ile ziyaret ettikleri Bartholomeosla azınlıkların sorunlarını konuştuklarını aktardı. Kendilerinin bir şikayetlerinin olmadığını ifade eden Korutürk, "Güzel bir görüşme oldu. Biz sayın patriğe partimizin memleketle ilgili projelerini anlattık. Azınlıklar bizim tam haklara sahip vatandaşlarımız. Bizim projelerimizi herkese olduğu gibi azınlıklara da açık. Kendisi de bize başarılar diledi. Gayet güzel bir görüşme oldu. Sorunlarını aktardılar. O sorunlar gayet tabii ki Lozan antlaşması çerçevesinde. Lozan antlaşmasının tanıdığı bütün haklar hepsi en geniş şekli ile Lozan antlaşmasının içerisinde kalmak kaydıyla çözülmeye müsait haklar. O konuda da kendilerinden görüş aldık." dedi.