"Biz inandığımız yolda ilerleyeceğiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te Şahinbey Hidroelektrik Santrali'nin açılış töreninde konuştu.

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 05 Mayıs 2011, 21:15
Biz inandığımız yolda ilerleyeceğiz

İÇİNDEKİLER

Muhalefetin daha önce Keban Barajı ve İstanbul'daki Vatan Caddesi'nin yapımına karşı çıktığını, şimdi ise Kanalistanbul projesine itiraz ettiğini söyleyen Erdoğan, biz bu engellemeleri umursamayacağız, dedi.

Türkiye dünyanın en önemli 10 ekonomisi arasına girebilir diye açıklamada bulunan Erdoğan, 500 dolar ihracat yapabilir, 2 trilyon dolar milli gelire ulaşabiliriz, dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Gurur verici örnek bir yatırım. Ülkeye ve insana önemli bir hizmettir. Hayallerini gerçeğe dönüştürenlere teşekkür ederim. CHP zihniyeti Keban barajı yapıldığı zaman bu kadar elektriği toprağa mı vereceksiniz deyip herşeye karşı çıktılar. Bunların Türkiye'yi büyütmek gibi bir derdi yok. Yıllar yılı bu ülkede iktidar olmadılar mı. Koalisyonlarına bakın dikili ağaçları yok. Bunların gözleri görmez dilleri var hakkı söylemez, kulakları var duymaz. Yapılan her işe kulp takıp karalama peşindeler.

Her yapılanı Anayasa Mahkemesi'ne götürüyorlar. Milletim bunlara iktidar vermez. Her hayırlı işin kuyusunu kazıyorlar. Kanal İstanbul'a şimdi de karşılar. Menderes zamanında Vatan Caddesi'ni yaptırdığında uçak mı indireceksiniz demişlerdi şimdi trafiğe yetmiyor. Biz inandığımız yolda ilerleyeceğiz. Türkiye'yi yeniden imar decek inşaa edeceğiz."

Milletim Şirin, biz de Kerem'iz, milletimize ulaşmaya çalışıyoruz... Buna kimse engel olamaz... İktidara geldiğimizde enerji seferberliği başlattık. Türkiye 8 yıl önce elektrik ithal ediyordu. Bugün artık komşularımıza elektrik ihraç ediyoruz... "