"Bu oyunu milletçe bozacağız"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye'de konuştu. Artık öğrencilerin okula kitapla gitme dönemi bitti.

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 05 Mayıs 2011, 18:06
Bu oyunu milletçe bozacağız

İÇİNDEKİLER

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

Bunların siyasette ilintili olan örgütlerini ortaya çıkaracağız derken birçok şeyin propagandasını yaptığınızın farkında mısınız? Bakıyoruz ki ilçe başkanı torbada Molotof kokteyl dağıtıyor ve yakalanıyor. Bunları anlatmaya gerek var mı? İlçe başkanları böyle milletvekilleri böyle her şey ortada. Kusura bakma hak ve özgürlükleri aramanın yolu bu değil. AK Parti'de kuruldu. 16 ayda bizi milletimiz iktidara taşıdı. Bu ülkede yıllar yılı partisi olanları milletim iktidara getirmiyor. Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. İki kere sokulmak bize yakışmaz. Bu oyunu milletçe bozacağız. Ben Osmaniyeli kardeşlerimin gözünde bunu görüyorum. 16 ayda bizi iktidar yaptılar.

Şu ana kadar 163 bin derslik yaptık. Kitapları her yıl sıraların üzerinde ücretsi olarak görüyor muyuz? 45 liracık burs veriyorlardı. Şimdi biz 240 lira veriyoruz. Doktora öğrencisine 720 lira veriyoruz. Geçen yıl ne kadar müracaat olursa olsun destekleyeceğiz. 900 bin yüksekokul öğrencisi başvurdu. Şimdi 2002 de 2007'ye kadar çıraklık dönemiydi 2007'den 2011 kadar kalfalık, şimdi 12 Haziran'dan sonra ustalık dönemi başlıyor. Bunun nemasını Osmaniye'de alacak. Şimdi istediğin hastaneye gidiyor musun? Kapılar açık. Bizden önce DSP, MHP, ANAP o zaman insanımızın sağlık durumu ile niye ilgilenmediler. Zor bir şey miydi bu. SSK'nın genel müdürlüğünü yaptı Kılıçdaroğlu. Batırdı biliyor musunuz? Hani reçetenin yarısını aldığınız dönem onun dönemiydi.

Bütün dersliklere bilgisayar donanımlı akıllı tahta geliyor. Bütün öğrencilerimize ücretsiz olarak elektronik kitap vereceğiz. IPad büyüklüğünde tüm müfredatı ona yükleyeceğiz. Kitaplar nostaljidir yinede yanımızda taşımakta fayda var. ABD'de Avrupa'da neler istifade ediyorsa benim milletim de istifade edecek. Osmaniyeli Mehmet niye istifade etmesin. İnşallah bütün ön hazırlıkları bitirdik. İhale aşamasına geldik. Tüm okullarımızda batı doğu kuzey güney hiçbir ayrım yapmayacağız. Hastanelerde de Türkiye genelinde 18 helikopter ambulansımız var.

Şu anda Osmaniye- Hayat arasına bölünmüş yol yaptık. Hızlı tren var mı? Var. MHP'nin el kitapçığında gördüm. Ankara-Konya arasına hızlı tren yapacaklarmış. Üzüldüm. Demek Türkiye'yi takip etmiyorlar. Biz hızlı treni bitiriyoruz ancak Bahçeli'nin bundan haberi yok. Tavsiye ederim Ankara-Eskişehir hızlı trenini kullansın. Demir ağlarla ördük dört bir yanı diyor ya... İnşallah bölünmüş yollarla, demir ağlarla öreceğiz. 46 noktada havaalanımız var. Böyle bir imkânı yakaladık. Yeni ustalık döneminde 15 bin kilometre bölünmüş yol yapacağız. En ileri teknoloji ile hastaneler kuracağız.

Osmaniye ve Kadirli adalet sarayını biz tamamladık. Ayrıca Organize sanayiden İskenderun körfezine yol projesinde ihale aşamasına geldik. Onu da hizmete açacağız. Bakınız biz nasıl bir Türkiye aldık. 3 Kasım 2002 Türkiye'nin İMF borcu 23,5 milyar dolardı. Onlar borçlandı biz ödedik. Şu anda 5 milyar dolar borcumuz var. 2012'nin sonunda bunun tamamını bitireceğiz. Onlar IMF kapısında kuyruğa girdi. Biz IMF ile anlaşma yapmıyoruz. Ayağımız yere sağlam basıyor. Merkez Bankasının kasasında 27,5 milyar dolardı. Şimdi kasada 93 milyar dolar var.