Kılıçdaroğlu öyle bir söz verdi ki...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''12 Hazirana az kaldı, beraber olacağız, haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız'' dedi.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 26 Şubat 2011, 17:13
Kılıçdaroğlu öyle bir söz verdi ki...

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''12 Hazirana az kaldı, beraber olacağız, haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız'' dedi.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde İstasyon Meydanı'nda partisince düzenlenen ''Tarım Mitingi''nde konuşan Kılıçdaroğlu, Ödemiş'in Türkiye coğrafyasında önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, Ödemiş'in ''yiğitlerin harman olduğu yer'' olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''(Köylü milletin efendisidir) denildiğinde ilk akla gelen yine Ödemiş'tir. Çünkü burası alın teri döktü ama hak ettiği parayı alamadı. Kim engel oldu buna? Kendilerine ak diyenler engel oldu. Onun için 'Ödemiş'e gidelim, çiftçiyle beraber olalım, onların dertlerini dile getirelim' dedik. Onun için Ödemiş'te tarım mitingimizi yapıyoruz.''

Seçimlere az kaldığını, ''haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracaklarını'' dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Türkümüz var, diyor ki 'halkımız bir kumar oynadı ak dedik kara çıktı' diyor. Evet kendilerine ak diyorlar, ak değiller. Eğer kendilerine ak diyorlarsa milletin memnun olması lazım. Esnafın, sanatkarın, işçinin memnun olması lazım.

İşçi hayatından memnun mu, çiftçi memnun mu, emekli memnun mu, sanayici memnun mu? Kim memnun? Haramiler hayatlarından memnunlar. Onun için diyorum; 12 Hazirana az kaldı, beraber olacağız, haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız.''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçi kazanınca herkesin kazandığını, kaybedince herkesin kaybettiğini belirterek, ''Çiftçi ülkenin çimentosuysa o çimentonun dokularını Adalet ve Kalkınma Partisi, yani aldatanlar ve kandıranlar partisi bozmuştur'' dedi.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde İstasyon Meydanı'nda partisince düzenlenen ''Tarım Mitingi''nde konuşan Kılıçdaroğlu, Ödemiş'te bereketli toprakların bulunduğunu, güneşin, yağmurun, çalışkan çiftçinin olduğunu, ancak çiftçinin ekip biçtiğinin, alnının terinin karşılığını alamadığını söyledi.

Bir dönem pamuğun, bölgenin önemli ürünü olduğunu, Menderes Havzası'nda pamuk ekildiğini, ancak şu anda pamuğun dışardan getirildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinde ilk kez ithal angusun getirildiğini, kurbanlık koyunların dışarıdan alındığını ifade etti. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

''Besicimiz düşünmeyecek mi; bu ülkede üretici var, çalışıyor, yemimiz var, niye dışardan geliyor, niye getiriyorlar? Bu milletin alın teri niye bilinmiyor? Çünkü onlar ceplerini düşünüyorlar, halkı değil. Unutmayın sakın ve size bir şey daha söyleyeyim.

Çiftçi toprağa bağlıdır. Toprak bereketlidir. Ekersiniz ürününüzü elde edersiniz. Ekmiştir, gübresini atmıştır, traktörü çalışmıştır ve sonunda geldiği nokta şudur: Eker biçer ürününü elde eder, satar onu alın terinin karşılığını alır. Çoluk çocuğunu evlendirir, düğününü yapar. Gider kuyumcudan altın alır. Esnaftan yiyeceğini, şekeri, çayını alır.

Herkes kazanır. Çiftçi kazanınca herkes kazanır. Çiftçi kaybedince herkes kaybediyor. Çiftçi bu ülkenin çimentosuysa o çimentonun dokularını Adalet ve Kalkınma Partisi, yani aldatanlar ve kandıranlar partisi bozmuştur.''

''5 MİLYAR LİRA DESTEK, 6 MİLYAR LİRA VERGİ''

Çiftçiye ne kadar destek verildiğini, ne kadar vergi alındığını hesapladıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Hesap şu: Çiftçiye 5 milyar lira destek verdiler. Bütün Türkiye'de çiftçilere verilen destek 5 milyar lira. Çiftçiden 6 milyar lira vergi aldılar. Verdiği destekten daha fazla vergi aldılar. Dışarıdan ithal edilen tarım ürünlerine 20 milyar lira verdiler. 5 milyar destek veriyorsun, 6 milyar vergi alıyorsun. 20 milyar lira da dışarıdan tarım ürünü getiriyorsun, oraya para veriyorsun.

Ben buradan Türkiye'deki bütün çiftçilere sesleniyorum: O 20 milyar lirayı yabancı ülkenin çiftçisine vermek yerine, bizim ülkenin çiftçisine verilseydi bu ülkenin çiftçisi bırakın Türkiye'yi, dünyayı beslerdi.''

Kılıçdaroğlu, dünyanın en pahalı gübresinin, dünyanın en pahalı mazotunun, en pahalı elektriğinin Türk çiftçisine verildiğini ileri sürerek, şunları söyledi:

''Ama ürünü dünyanın en ucuz ürünü. Ne olacak? Ekmiyor. 26 milyon hektar alan AKP iktidarı döneminde ekilmedi, ekilmiyor. Çünkü ürünün karşılığını alamıyor çiftçimiz. Onun için sesleniyoruz. Çiftçinin sorunlarıyla bire bir ilgilenmek ancak halkını düşünen iktidar için geçerlidir.

AKP halkı düşünen parti değildir. Türkümüzde diyor ya, 'ceplerine baktık her taraftan para çıktı' diye. Bunların yapıları budur. Halkı düşünmeyen, kendini düşünen, kendisi için çaba harcayan, yandaşları için çaba harcayan...

Halkı için mücadele eden bir siyasi anlayış yoktur bunlarda. Onun için size geldik. Sizin dertlerinizi gündeme getiriyoruz.''

Ödemiş'e gelirken, süt üreticilerinin sütlerini döktüklerini gördüklerini anlatan Kılıçdaroğlu, süt üreticilerinin derdini herkesin bildiğini, çocuklar her sabah birer bardak süt içse ülkede bu sorunun kalmayacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu, suyun sütten daha pahalı olduğunu, bu yapıyı tersine çevireceklerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, ''Kimin iktidarında? Halkın iktidarında yapacağız. Buna kesinlikle inanmanızı istiyorum. Çünkü biz halkı düşünürüz, halk için mücadele ederiz, halk için yola çıktık, halk için mücadele edeceğiz'' dedi.

MAZOT 1.5 TL LİRA OLACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Mazot oldu 3,5 lira. Ben size söz veriyorum, işçi Kemal'in, emekli Kemal'in sözü, mazotu yarıya indireceğiz, 1,5 lira yapacağız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir'in Ödemiş ilçesinde İstasyon Meydanı'nda partisince düzenlenen ''Tarım Mitingi''nde yaptığı konuşmada, Hükümetin çiftçi, emekli, esnaf dostu olmadığını söyledi.