Ak-kara belli olacak

Erdoğan, Balyoz tutuklamaları ile hükümeti ilişkilendirenleri hezeyan içinde olmakla suçladı: Süreç yargının tasarrufunda... Üstelik ak ile kara ortaya çıktığında, TSK daha da güçlenecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Şubat 2011 Güncelleme 16 Şubat 2011, 00:00
Ak-kara belli olacak

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Balyoz kapsamındaki tutuklamalarla ilgili suskunluğunu Grup toplantısında bozdu ve başta CHP olmak üzere herkesi sağduyuya çağırdı:

YARGIYA SAYGI:
Emekli ve muvazzaf bazı askerlere yönelik bir süreç başlatıldı. Tamamen yargının tasarrufu altında ilerleyen bu süreci, dikkatle izliyoruz. Aksi kanıtlanmadığı sürece herkes masumdur. Gözaltına alındığı, tutuklandığı için kimse suçlu olmaz. Ancak ak ile karanın ortaya çıkması, kamuoyunu tatmin edecek kararların verilebilmesi için herkes yargıya saygı duymalı.

BAŞTA KILIÇDAROĞLU:
Bu işleri hükümetle ilişkilendirenler hezeyan içinde. Birileri yargıya siyasi müdahalelerde bulunmaya alışık olabilir. Başta anamuhalefet partisinin genel başkanı olmak üzere herkesi sağduyulu, sorumlu davranmaya davet ediyorum.

ŞÜPHELER BİTECEK:
CHP Genel Başkan yardımcısının TSK'ya tavrı tahrik ve tahkir edici. Şüphe olmasın ki yargı süreci; sonucu ne olursa olsun TSK'yı daha da güçlendirecek, bütün iddialara son verecek, zihinlerdeki soru işaretlerini ortadan kaldıracaktır.

CHP FALCILIĞA BAŞLADI:
Son birkaç gündür CHP Genel Başkanı, Haziran seçimleri sonrasına ilişkin tahrik edici açıklamalar yapıyor. Belli ki Haziran seçimlerinde başarı sağlayamayacağını kanıksamış. Seçime 4 ay kala başarısızlıklarına kılıf aramaya başladılar. Siyaseti bırakıp falcılık yapmaya başlamış.

'BİZ BAŞIMIZI KOYDUK'
SİZ PİSLETTİNİZ:

Hiç kimse çıkıp bizi ecelle korkutmaya kalkmasın. Biz bu yola başımızı koyduk. Bir beyefendi (MHP lideri Bahçeli) çıkıyor, "İktidara gelince TOKİ'yi didik didik inceleyeceğim" diyor. TOKİ sana bağlıydı, sen önce onun hesabını ver. Geçmişteki yolsuzluklar devam etseydi, bugün yaptıklarımız yapılabilir miydi? Siz pislettiniz, siz borçlandınız, biz sizin borçlarınızı temizliyoruz. IMF'den 30 milyar dolar borç aldınız, biz 5,5 milyar dolara indirdik. Siz borçlandınız biz ödedik.