Bu namertliktir

Başbakan, 'AK Parti Hizbullahla işbirliği yapıyor' diyen Kılıçdaroğlu'na sert çıktı: AK Parti'yi herhangi bir terör örgütüyle ilişkilendirmek densizliktir, namertliktir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2011 Güncelleme 24 Ocak 2011, 09:24
Bu namertliktir

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen, "Türkiye 2023'e yürüyor, Ankara AK Parti'de Buluşuyor" programına katıldı. Erdoğan, diğer partilerden 3 bin 800 kişinin AK Parti'ye geçtiği programda, bir konuşma yaptı.

Hükümet olarak Türkiye'nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023'te farklı bir Türkiye arzuladıklarını söyleyen Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da tepki gösterdi. Başbakan "AK Parti Hizbullahla işbirliği yapıyor" diyen Kılıçdaroğlu'na sert çıktı.

Erdoğan, şunları söyledi: "AK Parti'yi Hizbullahla, herhangi bir terör örgütüyle ilişkilendirme gayreti içine girmek densizlik, namertliktir. Bunu açıklamadığı sürece bu namertlik ve densizlik onun üzerinde ve camiasında kalacaktır. Partimi kimse bu tür örgütlerle ilişkilendiremez, böyle bir hale getiremez."

'AYRIM YAPMAYIZ'
Başbakan Erdoğan konuşmasında dinsel milliyetçiliğe de karşı olduklarını belirtti. Bu ülkenin yüzde 99'unun Müslüman olduğunun söylendiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bunu tabii neye göre ölçüyorlar, biçiyorlar bilemiyorum. Ama mezhebi olarak farklılıklar var. Ayrım asla yapamayız. Böyle bir hakkımız yok."

2 TRİLYON $'LIK HEDEF
Başbakan Erdoğan, 2023'te Türkiye'nin milli gelirini 2 trilyon dolar seviyesinde görmek istediğini söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti: "Göreve geldiğimizde Türkiye'nin milli geliri 230 milyar dolardı. Bunu 2010 yılında 730 milyar dolara ulaştırdık. Türkiye daha iyi noktalara gelecek. Hedefimiz bu. Bunun için çalışıyoruz.