'Kaynak' lider

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 'Ekonomiye bulduğu kaynak Con Ahmet'in devri daim makinesi gibi' diye çattı ve ekledi: Beyefendi, siyasete de 'dışarıdan kaynak yaparak' girdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2011 Güncelleme 26 Ocak 2011, 13:51
’Kaynak’ lider

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, bakan ve milletvekilleriyle çıkarma yaptığı Ardahan'da 27 tesis açtı, CHP'ye yüklendi:

CIĞIZA CUR BAHANE:
Ardahanlılar'ın bir sözü vardır. "Cığıza cur bahane" yani kişi mızıkçılık etmeye niyetliyse her türlü bahaneyi bulur. Siz hizmet üretenlerle iftira üretenleri biririnden ayırın.

'AĞUSTOSTA BUZ OLUR'

MAŞALLAH ÇÖZÜYOR:
Bunların işi hiç bir zaman yapmak olmadı. Ardahanlılar der ya "Ağustos'ta suya girseler balta kesmez, buz olur." Birileri çıkıyor, kendi şahsına, kendi ismine keramet izafe ediyor. "Kaynak benim" diyor... Hani, bir kuyrukta beklerken, birileri arkadan gelip araya girince, "Kaynak yaptı" derler ya... Bu beyefendi de siyasete dışardan böyle kaynak yaparak geldi, genel başkan oldu. Şimdi hızını alamadı, Türkiye'nin bütün ekonomik meselelerini de kendi ismiyle maşallah kendince çözüyor.

İŞE YARAMAZ BULUŞ:
Anadolu'da, işe yaramayan buluşlar için bir benzetme yapılır, eskiler bunu çok iyi bilir. "Con Ahmet'in devri daim makinesi" derler. Bunların ekonomiye buldukları kaynak da işte tıpkı "Con Ahmet'in devri daim makinesi"ne benziyor.

'TEK BANKA ÇÖKTÜ MÜ?'

EŞEK SAĞLAM KAZIĞA:
Amerika'da Lehman Brothers çöküyor, bankalar çöküyor, Avrupa'da çöküyor. Türkiye'de bir tane banka çöktü mü? Farkımız bu. Niye? Yere sağlam basıyoruz, sağlam. Eşeği sağlam kazığa bağlayacaksın, ondan sonra Allah'a emanet edeceksin. Bizim işimiz bu.

1 DÜĞME İLE 27 TESİSİ AÇTI
Erdoğan, Devlet Bakanları Cemil Çiçek ve Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la birlikte 1 düğmeyle 27 kamu tesisinin açılışını yaptı.



Sinan AYDIN