Cocuğu uyusturucuya yakın arkadası alıstırıyor

Çubukçu, uyuşturucu yaşının ilkokula indiğine dikkat çekti: Belirtileri ise ancak 5-6 yılda çıkıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ocak 2011 Güncelleme 13 Ocak 2011, 10:35
Cocuğu uyusturucuya yakın arkadası alıstırıyor

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, uyuşturucu kullanma yaşının ilkokula kadar inmesinde yakın arkadaşın etken olduğuna dikkat çekerek, "Çocukları uyuşturucuya en yakın arkadaşı alıştırıyor" diye aileleri uyardı. Turkuvaz Yayın Grubu'nun Ankara Temsilcileriyle kahvaltıda buluşan Çubukçu, şu mesajları verdi:

YAKIŞIKLI GENÇ YOK
Uyuşturucu maddeler, eskisi gibi okul önlerinde satılmıyor. Yani artık okulun önünde uyuşturucu satan yakışıklı genç yok. Çocuğun uyuşturucuya bulaşmasında en önemli etken yakın arkadaş. En yakın arkadaşı, sıra arkadaşı alıştırıyor. Aileler çocuklarının arkadaşına dikkat etsinler.

AİLE ANLAYAMIYOR
Çocuğunuzun uyuşturucu kullandığını anlamanız artık çok zor. Gözaltları morarmış, depresif davranışları olan çocuk imajı artık geçerli değil. Artık uyuşturucu kullanan çocuk hayattan kopuk, depresif değil. Gayet neşeli, aile içi ilişkileri gayet iyi, hatta spor yapan keyifli çocuklar. Doğal olmayan fabrikada üretilen bu sentetik uyuşturucular, çocukta bağımlılık yapıyor ama görünür yan etkileri 5-6 yılda ortaya çıkıyor.