İşte Kılıçdaroğlu'nun 41 projesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grupta 41 projesinin kaynağını açıkladı.

Giriş Tarihi 28 Aralık 2010, 00:00 Güncelleme 28 Aralık 2010, 14:40
İşte Kılıçdaroğlu’nun 41 projesi

İÇİNDEKİLER

Bazı şehirlerin özel günleri vardır. Tarihi hatırlatırlar ama bunu bile bize çok gördüler. Mehmet Akif'i de minnetle anıyor şükranlarımızı sunuyoruz. Bütçe dolayısıyla salı toplantılarını yapamadık ama görüşmeler tamamlandı. Bu süre içinde 15. olağan üstü kurultayı yaptık. Hepimiz çalışacağız MYK üyeleri daha fazla uğraşacak kimsenin Ankara'da oturma lüksü yok .

Bize bu CHP hep eleştiriyor bir şey düşünmüyor diye eleştiriliyor. Ama bizim tüm programımız var. Bu kurultayda tekrar hatırlatalım dedik. Nasıl Anayasa, toplum düzeni ve sosyal devlet istediğimizi söyledik. Mutlu birey mutlu aile mutlu devlet dedik. Biz anlattık ama bir baktık yandaş medyada bir kıyamet koptu. Bu sözleri siz veremezsiniz dediler. Bunun bedeli 200 milyar dediler. Olay çarpıtılacak. Verdiğimiz sözlerin parayla ilgisi yok. Akıl ve mantıkla ilgisi var. Bunlarda yok onlar götürmeye alıştığı için!

Toplumu sivilleştirmenin parayla ne alakası var. Atatürk'ün hedef koyduğunu gerçekleştireceğiz. Bütçe sırasında diyeceksin ki bizden önce de vardı. Değiştirdiğin anayasa da eskiden kaldı. Dokunulmazlıkları kaldıracağız bunun parayla ne ilgisi var var gerçi dolaylı olarak götürenler parayı götüremeyecek.

Atatürk'ün vasiyetini çiğnetmeyip Türk Dil Kurumu Türk Tarih Kurumu'nu eski haline getireceğiz. Kaynakla ilgisi yok. Atatürk'ün İş Bankası'nda var. Para var bilinçli kullanacağız. Halkın iktidarında taşeron işçiyi kaldıracağız. Biz aracıyı kaldıracağız.

YÖK'ü kaldıracağız. Bunun ne ilgisi var parayla. Belki maaş tasarrufu sağlayacağız. Ayrıca ahlaklı siyaset yasasını getirmek istiyoruz. Bunun parayla ilgisi var mı? Bütçenin nereye harcandığının hesabını komisyonda verecekler. Biz her kuruş paranın nereye gittiğinin hesabını vereceğiz...

Üniversitelere özerklik getireceğiz. Bugün haberlere düşen konu var. İstanbul Üniversitesinde öğrenciler 1 yıl süre ile aranabilecek. AKP 'nin demokrasi ile ilgisi yok ben diyorum bunlar baskı düzenini istiyor. Bunların demokrasi ile alakası yok.

Üniversitelerde gençler söz sahibi olacak dedik. Bunun parayla ilgisi var mı? 17 yaşında idam ediyorsun 22-23'e gelmiş üniversitede söz hakkını vermiyorsun. Üniversite özgürlüklerin fışkırtığı bir üniversite olacak. Bunun parayla pulla ilgisi yok. Biz kaynak yaratan bir proje öne sürüyoruz.

Büyük AVM'lerle ilgili olarak AKP'nin getirmediğini getireceğiz. Biz kaynak yaratan bir ekonomi planlıyoruz. Bize 41 vaat için 200 katrilton para diyorlar. Bunların yeni kaynağa ihtiyacı yok. Biz demokrasiyi amaç edinmiş bir partiyiz onlar araç edinmiş bir parti. Biz gerçekten demokrasi istiyoruz. Ama onlar devleti özgür kılmak değil ele geçirmek için uğraşıyorlar. Bir de Hık deyici grubu var. Başbakan ne derse onlar da aynı şeyi söylüyorlar. Demokrasi endeksi yayınladılar.

Melez demokrasisi olan iktidar var bu iktidarla ancak bu kadar olur. Biz demokrasiyi gerçekten istiyoruz. Bu öğrenciler sırf medyada görülsün diye kendini yere atıyor diyor İçişleri Bakanı bizim iktidarımızda böyle bakan olmayacak. Çiftçinin içinde yaşadığı krizi de söyledik. Biz namuslu ve temiz siyaset anlayışımızla hareket edeceğiz. Biz bu külfetleri çözmeye talibiz.

Bu iktidar en büyük yolsuzlukların yapıldığı iktidardır. Onun için bunlara Adaletten Kaçanlar Partisi diyoruz. Biz söylüyoruz. Yoksullukla mücadele edip aile sigortasını mutlaka ama mutlaka çıkaracağız. Makarna kömür bulgur veriyorsun. Sen mal veriyorsun ben onun gururu ile oynamayacağım. Sen mal vereceksin ben para vereceğim. Biz hiçbir yoksul ailenin onuru ile oynayamayacağız. Kimse birilerinin kapılarında beklemeyecek. Sosyal devlet yoksullar işsizler için var. Yoksa Sosyal Devlet bunun için var. Hem sosyaliz hem de onuru koruyoruz demokratız.

Biz bunu deyince yoksul sayısı çok fazla gideremezsiniz dediniz. Benim adım Kemal bern bu yoksulluğu gidereceğim. Biz bir şey söylemişsek bunun hesabını yapmışızdır. Biz hesap adamıyız biz üfürmeyiz. Aile sigortasını biz söyledik ama bu yasa 1971'de parlementodan geçmiş. Ağızlarına bile alamazlar. Yıl 2011'e geldi. Nasıl çıkıp kaynak yok dersin.

Size bir sır vereyim Yeşil Kart'ın iptali kanunu AKP çıkardı. Halkımız bunu bilmez. Samimi söylüyorum. AKP kitap hesap program bilmez. Belli dönemlerde çıkması gereken planlar var. OVP mesela zamanında çıkaramadı. Zamanında plan yapamayan bir hükümetsin!

Birileri de çıkıp 30 katrilyon ÖTV diyorlar. Milletimiz meraklanmasın CHP her yerde her ortamda doğruları söylemeye devam edecek. Bu 3,6 milyar liranın da milli gelirdeki payı binde 33 yani yüzde 1 bile etmiyor. Sizin hesap kitabınız nasıl? Milleti kandırmayın. Bunların korkusu ne biliyor musunuz? Milletin taleplerini halkın partisi dile getiriyor. Biz her şeyin sözünü veriyoruz. yapacağız

Başbakan bütçe görüşmelerinde adınız Kemal mi Hıdır mı diye sordu. Bu iyi aklında Kemal yer etmiş daha onun beyninde markalaşacak. Bu ülkede her insanın adı benim için onurdur. Güya Hıdır diyerek küçümsüyor. Bana o ismi de verseler gruru duyarım. Ben insanımı insan olduğu için seviyorum. Anadolu'da ve Balkanlarda onlarca Hıdır baba türbesi var. Hıdır'ın asılı Hızır'dır. Bozatlı Hızırdır. Başbakan bilmez mi bunları unuttu halktan koptu başbakan... Hıdır'ı neden küçümsüyorsunuz. Hıdır'ın günahı nedir? Bütçe konuşmasında benim kooparatif evime de takılıyor. Gelsin Çamlıca'daki evle trampa yapalım onu Kızılay'a bağışlayacağım. Söz Kemal'in sözü. Bize Hızır demekle bu millete Hızır gibi yetişeceğiz. Bize kimse Recep diyemez. Çünkü halkı kandıran dünyalığını yapan demek. Ama bana Recep diyebilirler Recep ayrı Recep Bey bu recepler Aziz Nesin'in zübük kitabında bulunur.

Sen kalkacaksın Kayseri'de adam el yazısı ile yazmış parayı aldık diyor. Anakent belediyesi'ne götürdük verdik diyor. Bu kuyumcuların kamerası yok mu? Burada hiçbir delil yok diyor. İnsaf insaf böyle bir şey olabilir mi? Belediye Başkanı bir TV programında dedi ki bir iddia doğrunun yanından geçerse istifa ederim dedi. Başka bir mahkleme vardı ve bütün iddiaları doğruluyordu. Neden istifa etmedi. Arkasında kapı gibi Recep bey var. Yav bütün kayseri biliyor bunu neden Mülkiye müfettişi görevlendirmiyorlar. Bir şey değil. Savcı savcılığını yapsın. Toplanan rüşvet yargıya intikal edince paraları iade ediyorlar. Hapisteki diyorki ben ödemedim. En önemlisi bir belediyenin mührü o belediyenin namusudur. Eğer bir belediyenin mührü orada duruyorsa ne anlama gelir bu.