'Manşetten düşmüyoruz'

Demirtaş, BDP'nin belediyelere getireceği 'eşbaşkanlık' uygulamasının 'Baydemir'e ceza' olduğu iddiasını yalanladı. Baydemir'in tepkisi de ilginç oldu: Mübarek bir türlü manşetlerden düşmüyoruz.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Aralık 2010 Güncelleme 02 Aralık 2010, 09:56
’Manşetten düşmüyoruz’

İÇİNDEKİLER

"Silahlar miadını doldurdu" şeklindeki açıklamaları nedeniyle Abdullah Öcalan'ın tepkisini çeken Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 10 gün sonra ortaya çıktı. Su tahsilat şubesi açan Baydemir, bu kez de BDP'nin, belediye başkanlıklarında hayata geçirmeye hazırlandığı eşbaşkanlık sistemi nedeniyle ilgi odağı oldu.

BEŞ KORUMASI PEŞİNDE
Uygulamanın Diyarbakır'da başlatılacak olması nedeniyle "cezalandırılıyor" iddialarıyla karşılaşan Baydemir, soruları "Manşet mi olmuş. Mübarek bir türlü manşetlerden düşmüyoruz" sözleriyle yanıtladı. Yakın koruma önerisini geri çevirdiğini, sadece uzaktan iki polis tarafından korunduğunu anlatan Baydemir'i, temasları boyunca 5 özel koruması korudu.

BU SEFER BENDENSİN
DİSKİ'nin tahsilat bürosunda veznedar koltuğuna oturan Baydemir tahsilat yaptı. Baydemir, bir vatandaşın 48 TL'lik borcunu cebinden ödedi. Bu arada BDP lideri Selahattin Demirtaş "ceza" iddialarını yalanladı ve "Eşbaşkanlık uygulaması 99 belediyemizde de uygulanacak" dedi.