Özal'ın ölümü Köşk'te

Turgut Özal zehirlenerek öldürüldü' iddiası Cumhurbaşkanlığı'nı harekete geçirdi. Denetleme Kurulu, Ahmet Özal ve Semra Özal'ı Köşk'e davet etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2010 Güncelleme 26 Kasım 2010, 11:31
Özal’ın ölümü Köşk’te

İÇİNDEKİLER

Türkiye' nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın "zehirlenerek öldürüldüğüyle" ilgili iddialar üzerine Köşk devreye girdi. Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu, Özal'ın ölümü ve suikast girişimiyle ilgili oğlu Ahmet Özal ve eşi Semra Özal'ı Köşk'e davet etti. Ahmet Özal, babasının zehirlenerek öldürüldüğünü öne sürmüş ve çarpıcı açıklamanın ardından soruşturma başlatılmıştı.

GÖRÜŞME BUGÜN...
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmanın dosyası Ankara'ya gönderilmişti. Ankara'da yürütülen soruşturma kapsamında Özal'ın eşi Semra Özal ile Ahmet Özal'ın ifadesi alınmıştı. Bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu Başkanı Faik Ceceli'nin, Ahmet Özal'ı arayarak Cumhurbaşkanlığı'na davet ettiği öğrenildi. Ceceli'nin Ahmet Özal'dan Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma ile ilgili bir görüşme talep ettiği bildirildi. Daveti kabul eden Özal'ın bugün Cumhurbaşkanlığı'na gideceği kaydedildi.

KURUL İSTANBUL YOLCUSU
Öte yandan Cumhurbaşkanlığı'nın Turgut Özal'ın eşi Semra Özal ile de temasa geçtiği ve görüşme talep ettiği belirtildi. Denetleme Kurulu görevlilerinin önümüzdeki çarşamba günü İstanbul'a gelerek Semra Özal'ın evinde bir görüşme gerçekleştirecekleri belirtiliyor.