Bardakoğlu fıkrası!

Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu, siyasete göz kırptı. Kendisini davet eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bir fıkra ile yanıt vererek politikaya yeşil ışık yaktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2010 Güncelleme 26 Kasım 2010, 11:29
Bardakoğlu fıkrası!

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı öncesi gece yarısı operasyonuyla görevden alındığı ileri sürülen, ama ısrarla istifa ettiğini vurgulayan Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu'ndan, siyasi açıdan kendisine yakın mesajlar veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, fıkralı yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, kendisi yurt dışındayken görevden alınan Bardakoğlu'nu, Paris dönüşü arayarak ayrılışından duyduğu üzüntüyü ifade etmişti. Üstü kapalı olarak CHP'ye de davet etmişti. Bunun üzerine "Bardakoğlu siyasete mi atılıyor?" sorusu gündeme geldi.

BİZ MUTLU OLURUZ
Kılıçdaroğlu, Bardakoğlu'nu CHP'de görmek istediği konusuna olumlu baktığını, "Kendi takdirleridir. Biz mutlu oluruz" diyerek ortaya koymuştu. Bardakoğlu da, Kılıçdaroğlu'ndan gelen bu olumlu mesajlara yine olumlu yanıtlar vererek nezaketi elden bırakmadı. Kılıçdaroğlu'ndan ard arda gelen bu olumlu mesajlar yakın çevresi tarafından Bardakoğlu'na "Kemal Bey sizi çok seviyormuş" diye hatırlatılınca Bardakoğlu, ince mesaj içeren şu fıkrayla karşılık verdi:

Beni seviyor! Ne diyeyim
"Bir gözü ama (kör) kız varmış. Babası, bu kızını bir evliyaya evlatlık olarak vermiş. Kızı evlatlık alan evliya, her gün kızın kör olan gözünü öperek, 'Seni bana evlat verenden Allah razı olsun' diyormuş. Her gün aynı sahne yaşanıyormuş. Evliyanın karısı bir gün dayanamamış ve 'Bey, bari kızımızın gören gözünü öp, görmeyen gözünü niye öpüyorsun?' demiş. Bunun üzerine evliya, 'Babası bu kızı bana kör gözü için verdi. Bu gözü de sağlam olsaydı verir miydi?' demiş. Kemal Bey de benim kötü bir yanımı bulmuş, seviyor. Ne diyeyim!"