Hakem millettir

Başbakan Erdoğan, başörtüsü tartışmalarına son noktayı koydu: Bu işi 2011 yılından sonra Anayasa ile çözeriz. Cumhur, cumhuriyetine sahip çıkıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2010 Güncelleme 27 Ekim 2010, 11:20
Hakem millettir

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti'nin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. MHP'nin de güven vermediğini söyleyen Erdoğan, başörtüsü tartışmalarına son noktayı koydu. İşte Başbakan'ın açıklamaları:

MİLLET ÇÖZECEK

AK Parti yasaklarla mücadelede bir kez daha yalnız kalmıştır. 2011 seçimleri ve ardından başlatacağımız yeni Anayasa çalışmaları işte bu özgürlüklerin temel alınacağı bir süreç olacaktır.

BAŞSAVCI YALÇINKAYA'YA
Cumhur, Cumhuriyetine sahip çıkıyor. Statükocu zihniyet artık kabul edilemez. Milletin iradesinin üzerinde bir muhafızlık görevinde kendisini görenler, Allah aşkına bu yetkiyi siz kimden alıyorsunuz?

ÇIT KIRILDIM DEĞİL
Korkuların ne kadar yetersiz olduğu ortada. Bu Cumhuriyet çıt kırıldım bir Cumhuriyet değildir. Bu Cumhuriyet kökü derinlerde, büyük bir milletin kurup yaşattığı Cumhuriyettir.

ULUS SEMTİ
1940'lı yıllarda Ankara'nın Ulus semtine "kılık kıyafeti uygun değil' diye kasketli yayvan köylülere, Ulus'u görmesi yasaklandı, sakal yasaklandı bıyık yasaklandı, aynen şimdi olduğu gibi. Üniversite kapılarında kızların başörtüsü yasaklandı.

TRAFİK YOĞUN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısına giden partililerle birlikte Meclis Ana Kapısı'ndan ayrıldı. Bu sırada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da aynı anda grup toplantısı için Meclis'e giriş yaptı. Ancak iki lider birbirini görmedi.