Başsavcı'dan CHP'ye son uyarı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’yi ‘tüzük’ konusunda 4’üncü kez uyardı ve Merkez Yürütme Kurulu’nun 15 gün içinde yenilenmesini istedi.

Giriş Tarihi 27 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2010, 17:41
Başsavcı’dan CHP’ye son uyarı

İÇİNDEKİLER

Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği kurultayda, Baykal döneminde hazırlanan 'tüzük' değişikliğinin ertelenmesi kararlaştırılmıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da böyle bir ertelemenin yapılamayacağını belirterek 3 uyarı yazısı göndermişti.

Başsavcılığın uyarısını değerlendiren CHP yönetimi, yeni tüzük uyarınca parti meclisinin toplanarak 13 genel başkan yardımcısı ve 1 genel sekreter seçeceğini açıkladı. Yeni tüzüğe göre CHP'de 'güçlü genel sekreter'modeli sona erecek. Bunun yerine diğer partilerde olduğu gibi eşit güçte genel başkan yardımcılıkları oluşturulacak.

CHP yöneticilerinden biri, "Önder Sav'ın durumunun ne olacağına" ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Diğer partilerde örgütten sorumlu genel başkan yardımcısı en güçlü isimdir. Bizde ise Hakkı Suha Okay örgüt ve parlamentodan sorumludur. Ancak biz de yeni yapı ile örgüt yazışmalarını, tüm idari işleri genel sekretere bağlarız. Böylece yine güçlü olur. Veya Önder Bey aynı yetkilerle genel başkan yardımcısı olur."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise, gazetecilerin tüzükle ilgili sorularını "Hukuk ne gerektiriyorsa yapacağız" şeklinde cevapladı.