Katil tüpten sızdı

Karbonmonoksit gazı, bir tüple helikoptere yerleştirildi. Helikopter yükseldikçe gaz kokpite girdi. Ve Yazıcıoğlu'yla birlikte 6 kişi ölüme gitti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2010 Güncelleme 21 Ekim 2010, 09:23
Katil tüpten sızdı

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş'ın Keş Dağı etekleri 25 Mart 2009'da soru işaretleri ile dolu o kazaya sahne olmuştu.
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu (56) ile birlikte 6 kişiyi taşıyan helikopter, Keş Dağı eteklerinde düşmüştü. Enkaza 47 saat sonra ulaşılmış ve 6 kişi ölü bulunmuştu. Türkiye'nin siyasi tarihine damga vuran bir ismin ölümü ise akıllara "Suikast mi?" sorusunu getirmişti. TAKVİM bu sorunun cevabını dün ses getiren o manşetiyle verdi. Adli Tıp raporlarına göre helikopterde bulunanlar havada karbonmonoksit soludu.
Pilot Kaya İstektepe bayılınca kontrolden çıkan helikopter dağa çakıldı. Peki "Sessiz katil" olarak bilinen karbonmonoksit kazaya nasıl yol açtı?

KATMAN ENGELLİYOR
İşte TAKVİM bu sorunun yanıtını yine gündeme bomba gibi düşecek bir haberle veriyor.
Kazaya neden olan karbonmonoksit gazı, helikopterin motorundan değil, dışarıdan geldi. Uzmanlara göre motordan çıkan ve içinde karbonmonoksit bulunan egzost gazının, helikopterin içine sızma ihtimali yok. Çünkü helikopterde, egzostun kabine girmesini önleyecek sızdırmaz katmanlar yer alıyor. Bu durumda kokusuz, renksiz olan ve doğada bulunmayan zehirli karbonmonoksit gazının, helikopter kabinine bir başka yolla verilmesi gerekiyor. Uzmanlar da bunun ancak içinde karbonmonoksit olan bir tüpün helikoptere yerleştirilmesiyle mümkün olabileceğini belirtiyor. Bu tüpün de, helikopterin yükselmesiyle oluşan basınçla devreye girebileceği ifade ediliyor...

TAM 6 KEZ TRAFİK KAZASI GEÇİRMİŞTİ
Soru işaretleriyle dolu olan kaza, akıllara "suikast" iddialarını getiriyordu. Çünkü 6 kez trafik kazası geçiren ve ölümden dönen Muhsin Yazıcıoğlu, Türk siyasi tarihinde önemli bir yere sahipti. Kazadan bir süre önce de Yazıcıoğlu'na suikast ihbarı yapıldığı belirtiliyordu. Bir diğer iddiaya göre de Yazıcıoğlu ölmeden önce devlet yetkililerine çok önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'nin karanlık dönemlerine ışık tutacak bu bilgiler, bazı çevreleri rahatsız etti.